Actionpræget formelweekend på Anderstorp

De danske formeltalenter gav den gas på Scandinavian Raceway, hvor Formel 4 kørte sammen med Formula Nordic.

Om det var historiens vingesus eller bare iver efter at lave gode resultater, der antændte formeltalenternes kampgejst, vides ikke, men der blev kørt spændende racerløb på den tidligere Formel 1-bane i weekenden.

Efter fredagens to frie træninger havde kørerne stiftet bekendtskab med – og fået respekt for – den hurtige bane med den lange langside og de oplagte sving.

Lørdag morgen summede luften af fokus inden kvalifikationen startede. En god startplacering lå højt på ønskesedlen hos kørerne, og der blev lagt hårdt ud. En kører i Formula Nordic-feltet røg af banen kort tid inde i kvalifikationen, hvilket fremkaldte en periode med rødt flag på banen. Da banen blev givet fri igen var der kun tid til én flyvende omgang, så presset var stort på talenterne.

Det var Magnus Pedersen, som var bedst til at levere under pres. Djurslændingen snuppede karrierens første Pole Position i Formel 4 foran Victor T. Nielsen og Mikkel Gaarde Pedersen.

Over middag gik starten til det første af dagens to løb. Her startede dramaet allerede efter få sving, da Mathias Bjerre Jakobsen havde kørt sig frem bag Victor T. Nielsen og med en sen nedbremsning forsøgte at udmanøvrere nordjyden for enden af langsiden. Inden én af de to kamphaner kunne nå at vige for den anden blev Victor T. Nielsen ramt bagfra af en anden konkurrent, og de to Formel 4-kørere måtte en tur gennem gruset inden de var tilbage på banen.

Også Frederik Stenå var på en mindre ekskursion udenfor banen efter at have kæmpet om placeringer med Michella Rasmussen og Mille Hoe. Han kom dog godt tilbage i løbet efter sin udflugt og sluttede lige bag Michella Rasmussen.

Magnus Pedersen lagde til gengæld ikke mærke til hvad der udspillede sig på banen, for han var for længst stukket af fra feltet og kunne med over fire sekunders forspring til Mikkel Gaarde Pedersen tage heatsejren. På tredjepladsen kom Mads Hoe i sin Formel 5-racer.

For Theodor Jensen var weekenden katastrofal. I fredagens træninger kæmpede Team FormulaSport med et gearskifte som ikke ville fungere, og lørdag fortsatte udfordringerne på fuld styrke. I kvalifikationen måtte østjyden opgive at sætte en omgangstid, da motoren i hans bil var defekt. Med godkendelse fra promotoren fik han lov at stille til start i løbene med en anden bil, og mekanikerne – der i forvejen havde kæmpet bravt for at få Theodor på banen – gik i gang med at få bilen klar til løbet.

Fra bagerste startplacering viste han til gengæld evnen til at overhale og arbejde sig fremad. Han kapitaliserede det førnævnte kaos på første omgang og nåede frem til den forreste del af feltet, hvor han kæmpede med Mads Hoe over flere omgange, før en fejl på gearkassen på den lånte racer satte en stopper for hans løbsweekend.

Lørdagens andet løb var mindre dramatisk. Startplaceringen blev bestemt ud fra kørernes bedste omgangstider i første løb, og her var det Mikkel Gaarde Pedersen, som var hurtigste kører foran Magnus Pedersen og Mathias Bjerre Jakobsen. Denne gang var det Mikkel Gaarde Pedersen, der trak et forspring ud fra start, mens Magnus Pedersen og Mathias Bjerre Jakobsen brugte nogle omgange på at kæmpe, men Jakobsen kæmpede med vejgrebet og måtte lade sig falde tilbage. Det gav Magnus Pedersen ro til at sætte jagten ind på Mikkel Gaarde Pedersen, som hen mod slutningen af løbet satte tempoet mærkbart ned. Han kunne dog køre over målstregen som vinder, 0,262 sekund foran Magnus Pedersen.

At køre racerløb i Sverige og sammen med den svenske Formula Nordic-serie ser ud til at være en succes blandt danskerne. Et felt på mere end 20 formelbiler giver godt racerløb; også selvom de to klasser ikke kæmpede mod hinanden.

Om tre uger køres tredje afdeling i Formel 4-mesterskabet, og her er kørerne tilbage på svensk asfalt, når Gelleråsen Arena ved Karlskoga lægger asfalt til.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email