DM4 – Jyllandsringen – Du danske sommer…

I 6. afdeling af Danmarksmesterskabet i Formel 4 fik vejret igen en afgørende rolle for mesterskabskampen. Malthe Jakobsen tog sig af 2 heatsejre, mens Largim Ali snuppede den sidste sejr. I Formel 4 Light var der også kamp om placeringerne.

Drama er som oftest en del af et godt racerløb, og denne gang var heller ikke nogen undtagelse. Dog var Formel 4 ikke så hårdt ramt som andre klasser, og heldigvis for det. Vi føler med kørerne i DS3-Cuppen der virkelig fik en hård medfart.

Malthe Jakobsen kom øverst på podiet 2 gange i weekenden – Foto: Frederik Bonde Nielsen

Som sagt spillede vejret sine kort meget spredt, og det fik kørerne allerede at mærke i kvalifikationen. Alle teams kørte ud på regnvejrsdæk, men da banen tørrede op undervejs fik det de fleste teams til at skifte til slicks. Jonas Lindhard blev dog på regnvejrsdæk, og det kostede dem dyrt. Efter at have været hurtigst i den frie træning, var det naturligvis en bitter pille at sluge for det nordjyske team. Teamchef Ulrik Nielsen udtrykker det således: “Jamen det var da en meget dum beslutning, specielt set i lyset af at Jonas virkelig havde fart i bilen, hele weekenden. Men hvo intet vover, intet vinder. Denne gang var heldet ikke med os, og det tager vi med.” Til trods for det forkerte dækvalg fik Jonas alligevel en P3 til kørt hjem i kvalifikationen. Malthe Jakobsen tog sig af pole, og Largim Ali endte som P2.

Jacob Bjerring fik lidt ekstraarbejde efter en knækket fælg. Heldigvis kun materiel skade – Foto: Frederik Bonde Nielsen

Selvom der var vand fra oven i rigelige mængder, weekenden igennem, så var det dog et felt der alle kørte ud til heat 1 på slicks. Det der bragte flest smil frem hos folk var nok at sammen med resten af feltet, kørte også Line Sønderskov på banen. Der er gået ca 3 mdr siden hendes uheld på Ring Djursland, og det har ikke været en rar tid for Line. Hun har kæmpet brav med både genoptræning, og kedsomheden. For det med at skulle kigge på mens andre racer afsted, det er ikke noget for Line. Hun var med, og hun viste at hun er tilbage i sin gamle form.

Knapt er starten på heat 1 gået, før dramatikken melder sig. Malthe Jakobsen tager starten og fører feltet an. Ud på langsiden går det dog galt for feltets nye kører Jacob Bjerring, der i sin Mygale racer mister højre baghjul, snurrer rundt og rammer autoværnet. Jacob er dog heldigvis ikke kommet noget til, og kan selv hjælpe til med at skrue bilen sammen, efter løbet. Efter 3 omgange med safetycar slippes feltet fri igen, og det bliver en intens kamp mellem Malthe Jakobsen, Jonas Lindhard og Mads Hoe. De to sidstnævnte er kendt for at levere flot race, og denne gang var ingen undtagelse. Malthe Jakobsen får lige nøjagtig trukket nok fra til at de to bagved ikke kan sætte et overhalingsforsøg ind på ham. Han løber med sejren, mens Jonas Lindhard snupper P2 kun 4/10 sekund foran Mads Hoe. I Formel 4 Light vinder Lucas Daugaard sikkert, foran Line Sønderskov, til trods for en strafbane for tyvstart. 

I heat 2 var gridden blevet vendt om, og det betød pole til Lucas Daugaard. Han vidste dog godt at det kunne blive svært at holde de andre bag sig, og sådan gik det også. Largim Ali fik endelig et heat hvor det hele igen hang rigtigt sammen. Han trak hurtigt et hul til de andre bagved, og selvom Mads Hoe kæmpede bravt for at fange ham, så lykkedes det ikke. Istedet fik han selskab af Jonas Lindhard og Malthe Jakobsen. Midt i heatet måtte Mads se Jonas Lindhard gå forbi, men han formåede dog at holde Malthe bag sig. Han slutter således P3 i heat 2, hvor Lucas Daugaard vinder Formel 4 Light klassen, og hvor Line Sønderskov og Jacob Bjerring får udkæmpet en drabelig duel, der slutter med Jacob som vinder. 

Line Sønderskov var tilbage efter 3 mdrs pause. Her i kamp med Mille Hoe – Foto: Frederik Bonde Nielsen

Imellem heat 2 og heat 3 besluttede vejrguderne sig for at der igen skule vaskes asfalt. I heat 3 var der akkurat et tørt spor, hvilket betød at alle startede på slicks. Det betyder dog, at så gælder det om at holde sig på det tørre, ellers er man prisgivet – det var der tydelige beviser for tidligere på dagen. Mads Hoe fortæller dog at det kan være ret svært at holde bilen på sporet, når gassen sætter sig fast. Det var nøjagtig hvad der skete for Mads, der for enden af langsiden strøg af banen og ud i sandkassen. Heldigvis var det kun materiel skade der skete, selvom det naturligvis var en nedtur efter et flot heat 2. Jonas Lindhard der var startet fra pole førte feltet an, og da safetycar kørte ind efter Mads Hoes afkørsel, tog han også starten. Han blev dog lidt for overmodig, og forbremsede sig, røg ud af det tørre spor og kun med det yderste af det sorte på hjulet, holder han sig ude af sandkassen. Det betød dog at han droppede ned som P4. Nu begyndte en hård kamp for at komme tilbage. Jonas havde dog god fart i bilen, og kommer op til Lucas Daugaard. Da han forsøger en overhaling, kommer de to kørere dog til at flette hjul og Jonas ender i græsset. Lucas bukker en forvinge men kan også fortsætte. Han ender faktisk med at blive P3 overall og kan således indtage folkets hyldest fra podiet.

Weekendens store sejrherre Malthe Jakobsen tog også sejren i sidste heat – Foto: Frederik Bonde Nielsen

Igen en weekend med masser af fedt race og dramatik. Mesterskabskampen er stadig tæt i Formel 4, hvor Malthe Jakobsen udvidede forspringet en smule. Der er nu 25 point mellem de to forreste, og der er stadig 150 point at køre om, så alt kan ske.

I den kommende weekend går det for sig på Ring Djursland, og her er der nok en vis frøken Sønderskov, der har lidt ekstra spænding at skulle overkomme. Vi krydser fingre for at hun kommer igennem på en god måde. Vi ses i bakkerne!

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email