Familien Henriksen rykker ind i Formel 4

Det er ikke kun unge talenter, som kan have glæde af de åbne formelbiler. Peter Henriksen har passeret de 40 år og får i denne sæson sin debut i Formel 4-klassen, så drengedrømmen kan blive udlevet.

– Jeg har altid drømt om at køre i en formelbil, så det var ikke en svær beslutning, da jeg havde besluttet mig at skifte fra Legend Cars, fortæller Peter Henriksen, som debuterede på de danske racerbaner i fjor, mens han i årevis har kørt gokart. Det gør han i øvrigt stadigvæk sammen med familien.

– Motorsport er en familieting for os, og sammen med mine to ældste børn kører jeg gokart hver uge på Roskilde Racing Center, og det er altså kvalitetstid som vil noget! I år starter min søn i Legend Car Cup, så planen er at vi kommer til at dele telt i de weekender, hvor vi begge er på samme bane, fortæller Peter Henriksen.

Det hele startede i 2019, hvor Peter anskaffede sig en Legend-racer for at prøve noget andet end kartingsporten. Sidste år blev det til en corona-afkortet sæson i klassen, men nu er fokus rettet mod formelsporten. Også selvom den nye F4-kører er en del ældre end sine kommende konkurrenter.

– Jeg ved godt, at jeg nok ikke kommer til at køre med om pokalerne. Det er jeg både for gammel og for tung til – men jeg går 100 procent ind i det, og jeg kommer ikke uforberedt, selvom vinderchancerne nok er svære at få øje på.

Peter Henriksen kommer til at kæmpe mod de unge talenter – og det glæder han sig til!

Peter Henriksen har allerede testet bilen to gange, og selvom det var på våd asfalt, glæder han sig til at komme bag rattet igen. Og han kan meget vel blive den bedst forberedte kører, når feltet til sommer gæster Sturup Raceway ved Malmö:

– Jeg har planlagt at køre en masse træning ovre på Sturup Raceway, for jeg vil have styr på både teknikken og dét at køre bilen inden sæsonen går i gang. Jeg gør ikke tingene halvt, så træning skal der til!

At blive Formel 4-kører kan måske virke uoverskueligt, set udefra. Men Peter har allerede brugt en del tid i telefonen med den ny Formel 4-promotor, Alex Stubberup Frederichsen, for at få viden om bilen og klassen:

– Alex har været en god hjælp til at få styr på projektet her fra start, og så har jeg fået læst op på en masse teori omkring formelbiler for at forstå hvad det er for en maskine, jeg har anskaffet mig. Jeg har følt mig godt taget imod som helt ny kører i klassen, så jeg glæder mig til at komme i gang og møde konkurrenterne, siger Peter Henriksen, som måske – måske ikke – har en ekstra bil på vej til klassen:

– Min datter har kørt gokart med mig i nogle år, og senere på året skal hun have muligheden for at prøve F4-bilen. Så må vi se om det ender med at vi skal have en bil mere…, slutter Peter Henriksen.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email