Formel 4 er en stærk skole for unge kørere

For størstedelen af unge kartingkørere er drømmen at etablere sig som professionelle på den internationale scene. Historisk set har karting også været fundamentet for stort set alle succesfulde racerkørere både i Danmark og udlandet.

Det største skridt på vejen til en professionel karriere er transformationen fra gokart til racerbil. I 2014 lancerede det internationale motorsportsforbund, FIA, den officielle talentstige fra karting frem mod Formel 1. Første skridt på vejen er Formel 4, som i dag findes i mange lande verden over.

I Danmark har formelbilerne spillet en fundamental rolle for de kørere, som har været med til at definere Danmark som en stærk motorsportsnation. Kørere som Kevin Magnussen, Michael Christensen og Michelle Gatting har alle kørt formelbiler som overgang fra kartsporten. Talentansvarlig i Dansk Automobil Sports Union, Jacob Nørtoft, er ikke i tvivl om formelbilernes betydning i en racerkørers udvikling:

– Formel 4 og Formel Ford før den er en klasse, der traditionelt har været en stærk skole for unge kørere. Det er en klasse, hvor kørerne får mulighed for at udvikle mange af de egenskaber og færdigheder, der senere skal bruges som professionel racerkører, fortæller Jacob Nørtoft, som også i sin egen aktive karriere havde stor gavn af sin tid i en dansk formelklasse.

Der er et sundt konkurrencemiljø i dansk Formel 4, hvor kørerne kan udvikle sig i trygge rammer.

Den første sæson i fuldblods racerbiler skal give plads til udvikling og udfoldelse uden at blive for elitært. Især i en ung alder skal det være sjovt at være racerkører, og det er der plads til i Formel 4:

– Dansk Formel 4 har et sundt konkurrencemiljø, hvor den sportslige konkurrence ikke begrænser det sociale aspekt kørere og teams imellem. Det betyder, at kørere i Formel 4 har nogle rigtigt gode rammer og forudsætninger for at sætte turbo på deres udvikling, siger Jacob Nørtoft.

Mens konkurrencen på banen er hård og intens er stemningen markant anderledes i paddockområdet, hvor der bliver samarbejdet på tværs af teams og niveauer for at sikre et solidt og sundt læringsmiljø for de unge kørere.

Efter en sæson eller to i dansk Formel 4 er kørerne som udgangspunkt klar til at søge yderligere udvikling og fremskridt på de internationale baner. Erfaringerne fra Danmark følger med i rygsækken som opdrift til de næste trin.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email