Formel 4-felt med vokseværk klar til Grand Prix Danmark

Deltagerantallet i det danske Formel 4-mesterskab stiger for hvert løb, der køres. Igen ved Grand Prix Danmark, som afholdes i den kommende weekend på FDM Jyllandsringen, er der nye kørere klar til start.

Og udviklingen stopper ikke foreløbigt, lover promotor Alex Stubberup Frederichsen, der har flere kørere på vej ind i klassen – måske allerede fra det næste løb.

– Formel 4-klassen er et godt produkt til unge kørere, som vil videre fra en gokart og få en god introduktion til banesporten, hvad enten det er i formelbiler eller andre typer biler. Du får en grundlæggende viden med, og det glæder mig at flere er begyndt at få øjnene op for klassens potentiale, fortæller han.

Udover de tre udenlandske kørere, Juju Noda (Japan), Emerson Jr. Fittipaldi (Brasilien) og Jesse Carrasquedo Jr. (Mexico), der kaster lidt international glans over klassen, har Noah Strømsted nu også meldt sig på listen af gokartkørere, som tager skiftet til en Formel 4-racer.

Den danske teenager er langt om længe fyldt 14 år og opfylder dermed minimumsalderen for at deltage i klassen. Ventetiden har han til gengæld brugt på at teste både på de danske baner samt i Spanien, så man skal ikke forvente at han starter på helt bar bund. Ét er dog at køre en racerbil på en testdag; noget helt andet er at starte blandt 13 andre biler, som alle vil først gennem det første sving.

Der er i weekenden tilmeldt 13 kørere i Formel 4 – heraf en håndfuld Formel 5-kørere, hvor også én af veteranerne har meldt sin ankomst. Niels Ejnar Rytter er igen at finde i sin Ray GR08, som har fulgt ham siden de glade Formel Ford-dage.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email