Formel 4-feltet går på sommerferie efter stærk løbsweekend

Der blev kæmpet om placeringerne gennem hele feltet, da Formel 4-kørerne kørte tredje afdeling af mesterskabet på FDM Jyllandsringen. Julius Dinesen øgede forspringet i mesterskabet, mens der blev sat ny deltagerrekord i klassen.

Asfalten var varm og køredragterne svedige i weekenden. Årets hidtil varmeste dage sendte en fugtig varme ned over Jyllandsringen, men de unge talenter i Formel 4 holdt hovederne kolde og gav den fuld gas. Ikke mindst Victor T. Nielsen, som sikrede sin første Pole Position foran teamkammeraten fra STEP Motorsport, Julius Dinesen, og Theodor Jensen fra Team FormulaSport.

Victor T. Nielsen fik en god start på weekendens første heat. Så god, at den blev takseret til en strafbane for tyvstart. Den slags koster, så nordjyden måtte skrue op for tempoet for at hente det tabte, og han sluttede løbet på tredjepladsen bagved Dinesen, som vandt heatet foran Mika Abrahams.

Magnus Pedersen var hurtig i weekendens andet løb.

Belgiske Aurelia Nobels, som i weekenden fik sin debut i dansk Formel 4, vandt med en ottendeplads i første løb retten til at starte forrest i det næste. Også hun fik lavet en lidt for hurtig start og blev idømt en strafbane, men inden hun kunne nå så langt, sluttede hendes løb i sandet.

Til gengæld havde Magnus Pedersen helt eminent fart i sin F4-racer og kørte et flot forspring ud i den første halvdel af løbet. Omkring midtvejs måtte tempoet til gengæld sænkes, da der ikke var mere greb i dækkene, og én efter én passerede konkurrenterne ham, så han måtte nøjes med en skuffende sjetteplads. I front var i stedet Mika Abrahams foran Sebastian Gravlund og Julius Dinesen.

Midt i feltet havde Frederik Stenå fundet den brede kørestil frem og forsøgte på bedste vis at holde Alyx Coby bag sig. Til sidst måtte han dog overgive sig og lade den irske konkurrent slippe forbi og acceptere en niendeplads.

Der blev kæmpet om placeringerne i weekendens tre løb.

Mika Abrahams var med en første- og andenplads i de to foregående løb sikret forreste startplacering til finaleløbet, men med Julius Dinesen, Sebastian Gravlund og Victor T. Nielsen som de nærmeste konkurrenter, måtte sydafrikaneren forvente en vis modstand. Den kom allerede i det første sving, hvor Dinesen gik til angreb på indersiden og de to kom i nærkontakt. Mens Dinesen kunne fortsætte med begrænsede skader på frontvingen, spandt Mika Abrahams og måtte kæmpe sig tilbage gennem feltet med en godt bøjet vinge.

Dinesen holdt til gengæld sin bil i front hele vejen til mål, mens Sebastian Gravlund manglende det sidste for at kunne gøre sig gældende mod mesterskabskonkurrenten. Magnus Pedersen kom i mål på tredjepladsen med Mads Hoe lige efter, mens Mika Abrahams på femtepladsen havde Victor T. Nielsen i hælene.

Gennem feltet blev der kørt flot racerløb og udkæmpet modige dueller, og det er tydeligt at de unge kørere er ved at have lært deres biler at kende.

Frederik Stenå kom hjem fra Jyllandsringen med lidt arbejde til sommerpausen.

Aurelia Nobels fik en flot afslutning på sin indtil videre eneste danske optræden med en syvendeplads, mens Theodor Jensen kørte sig frem fra 13. pladsen til en ottendeplads.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email