Mads Hoe blev weekendens store Formel-vinder

Smilene var store hos Mads Hoe Motorsport, da den regerende Formel 5-mester søndag eftermiddag kunne tage imod hæderen og klapsalver for pole position og tre sejre ud af tre mulige efter årets første løb på Padborg Park.

Efter en stærk tidtagning lørdag formiddag kunne Mads Hoe starte det første af weekendens tre heat fra forreste position. At det lykkedes at holde den placering helt til det ternede flag, kom bag på hovedpersonen selv:

“Jeg havde egentlig forventet at ryge ned på 3-4. pladsen allerede inden første sving. Vores biler er ikke lige så gode til stående starter som Formel 4-bilerne, så det var rent held at Juju (Noda, red.) kiksede sin start mere end jeg gjorde”, fortæller Mads Hoe, der fik held med at trække et forspring ud, som kunne holde helt til målstregen.

Det sidste heat viste sig som en ekstraordinær udfordring for hele feltet, da vejrguderne fire minutter inde i løbet åbnede for himlens sluser og sendte bølger af regn ned over banen. Meget få kørere havde monteret slickdæk, så et ellers tæt racerløb blev konverteret til en kamp for overlevelse på en komplet gennemblødt Padborg Park.

For Mads Hoe, der igen havde fået en god start og skabt et hul ned til Juju Noda, var regnen en stor – og sjov – udfordring.

“Det var vildt svært, for der var jo intet vejgreb overhovedet, og Juju begyndte at presse på bagfra. Havde hun ikke lavet en kørefejl hen imod slutningen tror jeg at hun kunne være gået forbi”, siger Mads Hoe, som nu fører mesterskabet for både Formel 4 og Formel 5.

Juju Noda fik ikke helt de resultater med fra weekenden som den japanske teenager kunne have håbet på. Efter andet heat blev hun rykket fire startplaceringer ned på grund af uregelmæssigheder med hendes kørehandsker. Det våde finaleheatet endte efter et flot pres på førende Mads Hoe med en afkørsel.

Debutanterne blev sat på prøve

Blandt debutanterne var det Mads Riis, som endte med at gøre bedst figur som tredjebedste Formel 5-kører. Og det endda efter at have døjet med en kraftigt understyrende bil i både tidtagning og de første heat.

Det helt store gennembrud kom ikke for Emmo Jr. Fittipaldi, som ellers var tredjehurtigst i tidtagningen. Første heat sluttede tidligt for den brazilianske teenager, da gearkassen med få omgange tilbage satte sig fast i fjerde gear. I både andet og tredje heat kom Emmo Jr. godt efter det med hhv. en fjerde- og tredjeplads.

 Også teamkammeraten i FSP, William Wulf, kæmpede med teknikken. Udsættere og en bil, der bare ikke helt fungerede, var hvad der skulle kæmpes med, og først i det sidste heat kunne én af klassens få gengangere fra 2020 køre et heat med fuldt fokus på banen. Det gav til gengæld pote i form af en andenplads i regnvejrsløbet.

 

For Peter Henriksens vedkommende endte weekenden med et dyrt crash efter at have aquaplanet af banen på den korte langside før Big Mag-kurven. Klassens alderspræsident var naturlig træt af situationen, men tog det med ophøjet ro:

“Det er skide surt at slutte en ellers god weekend på den måde. Vi har heldigvis en ekstra bil holdende derhjemme, så den bliver gjort klar til Sturup Raceway, for den anden kommer til at tage lidt ekstra tid at få gjort klar. Alt i alt synes jeg at det har været en fed weekend med noget godt racerløb, så jeg glæder mig til at vi skal afsted igen”, lød det fra Peter Henriksen.

Mesterskabsstillingen i Formel 4-mesterskabet efter første afdeling:

1. Mads Hoe – 75 point
2. Jacob Bjerring – 42 point
3. Juju Noda – 40 point
4. Mads Riis – 30 point
5. Emmo Jr. Fittipaldi – 28 point
6. William Wulf – 25 point
7. Line Sønderskov – 24 point
8. Mille Hoe – 16 point
9. Frederik Stenå – 14 point
10. Peter Henriksen – 9 point

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email