Næste generation talenter slipper hestekræfterne løs i weekenden

I den kommende weekend tager det danske Formel 4-mesterskab hul på 2023-sæsonen på Padborg Park med en blanding af nye og erfarne kørere.

En stor del af deltagerne fra sidste års mesterskab har valgt at tage en sæson mere i formelbil på de danske baner. Blandt de erfarne kørere er Theodor Jensen og Victor T. Nielsen, som stiller op for henholdsvis Team FormulaSport og STEP Motorsport.

Begge har set sig varme på muligheden for at tage mesterskabet – men det har Magnus Pedersen også. Djurslændingen viste fine takter sidste år, og kan han komme stærkt igennem sæsonpremieren, kan han blive et stærkt bud på en mester.

Til gengæld skal de erfarne kørere ikke undervurdere Mathias Bjerre Jakobsen og Mikkel Gaarde Pedersen. Begge har flere succesfulde sæsoner bag sig på gokartbanerne, og allerede i fjor viste Mikkel Gaarde Pedersen at han kunne få en Formel 4-bil hurtigt rundt på banen.

Ét er at kunne køre hurtigt; noget andet er at mestre selve løbene. Her får de nye drenge i klassen en stejl indlæringskurve, hvis de ikke skal miste værdifulde point fra starten af mesterskabet.

Som altid er der i Formel 4 også plads til de kørere, som efterhånden har lagt teenageårene bag sig i større eller mindre grad. Til denne sæson har Michella Rasmussen og Frederik Stenå igen valgt formelbilerne til, og mens Michella hidtil har haft sin far som teamkammerat, står hun i år på egne ben som eneste kører for Henriksen Racing-teamet. Frederik Stenå er tilbage med SD Racing og håber på at vinterens forbedringer af bil, team og kører giver pote på asfalten.

I Formel 5 er der også masser af kendte ansigter – rent faktisk er alle kørere fra sidste år at finde igen til årets første løb. Mads Hoe havde ellers taget afsked med klassen, men der kan ske mange ting henover vinteren. Han får følgeskab af søster Mille og tyske Oliver Kratsch i familieteamet, mens Line Sønderskov langt om længe er tilbage bag rattet efter endnu en ærgerlig skade i fjor. Sidste mand på listen er den levende formellegende, Niels Ejnar Rytter, som har støvet sin Ray GR08 af og er klar til mere godt racerløb.

Weekendens løb bliver vist på Youtubekanalen Dansk Motorsport Live.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email