Talenterne gør klar til Gelleråsloppet

Weekenden byder på nyt territorie, når formeltalenterne indtager Gelleråsen Arena i det centrale Sverige.

Den tredje afdeling af Formel 4-mesterskabet finder sted på Sveriges ældste, aktive racerbane. Siden 1950 har der været kørt racerløb på Gelleråsen, og i starten af 1960’erne blev der endda kørt Formel 1-løb på banen. Løbene indgik ikke i det officielle verdensmesterskab, men kørere som Graham Hill, Jim Clark og Stirling Moss var at finde på deltagerlisterne – så igen er der en duft af motorsportshistorie i luften, når de danske kørere tager på udlandstur.

Når Formel 4-kørerne tørner ud på den 2,4 kilometer lange bane, er der til gengæld to kørere, som dukker op med friske, internationale erfaringer i rygsækken. Mathias Bjerre Jakobsen og Theodor Jensen, begge Team FormulaSport, har siden løbet på Anderstorp været i aktion i henholdsvis de centraleuropæiske og spanske Formel 4-mesterskaber.

Selvom den mesterskabsførende Mikkel Gaarde Pedersen ikke har været på Gelleråsen Arena før, har det ikke tidligere været et problem for sønderjyden at slutte weekenden på toppen. Det skete på Anderstorp, og mon ikke Mikkel er opsat på at gøre noget lignende i denne weekend.

Der er dog flere, som kan stikke en kæp i hjulet på de ambitioner. Magnus Pedersen lod til at have fundet et ekstra gear på Anderstorp, og STEP Motorsport-køreren Victor T. Nielsen og de to unge Team FormulaSport-kørere har helt sikkert planer om at tage pokaler med hjem fra Sverige.

I de voksnes rækker er både Morten Strømsted og Niels-Ejnar Rytter tilbage i feltet efter at have stået over Anderstorp-løbet. Sidstnævnte har tidligere kørt sin Formel 5-racer rundt på Gelleråsen – det var tilbage i 2012, hvor klassen hed Formel Ford. Bliver det i denne weekend, at alderspræsidenten tager fusen på resten af feltet?

Løbene streames ikke, men kan følges via live timing på https://speedhive.mylaps.com/ eller Speedhive-appen.

Tidsplan for Gelleråsloppet 2023

Lørdag d. 3. juni
10.45: Træning
14.05: Kvalifikation

Søndag d. 4. juni
09.00: Race 1
11.50: Race 2
15.55: Race 3

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email