Vokseværket fortsætter i Formel 4

Når den danske rugeklasse for formeltalenter på lørdag slippes løs på Ring Djursland, bliver det igen med et rekordstort felt – og gensyn med et næsten legendarisk dansk formelteam.

I denne weekend støder endnu en gokartkører til flokken. Frederik Lund tager hul på overgangen fra gokart til racerbiler, og som debutbane kan han se frem til Ring Djurslands korte, enkle og alligevel køreteknisk udfordrene bane. Heldigvis har han allieret sig med et team, som måske er nyt i Formel 4, men til gengæld har en imponerende historie bag sig.

Det er nemlig Team Formula Sport, som vender tilbage til den del af motorsporten som de kender bedst. Teamet blev etableret i 1991 og udviklede sig til at blive ét af Europas bedste formelteams i Formel Ford-klassen og har blandt andet været med til at løfte kørere som Jan Magnussen, Casper Elgaard og Kasper Mengers Andersen. Efter et par sæsoner i Super GT-klassen er teamet nu tilbage i biler uden tag – og det glæder promotor Alex Stubberup Frederichsen:

– Jeg tror at de fleste, der som jeg selv var aktiv i 1990’erne, kan huske Team Formula Sport og de resultater som de hentede på danske og europæiske racerbaner. Motorsport har udviklet sig meget siden da, men jeg er ikke i tvivl om at Henriks personlighed og erfaring kommer til at skabe stærke resultater på banen.

I nyere tid har Team Formula Sport været med i Super GT Danmark, men nu er teamet tilbage ved rødderne – formelbiler. Foto: Boxengasse

Som teamkammerat får Frederik Lund glæde af Sebastian Gravlund, der på trods af et enkelt løbs forspring i bilen har præcis lige så mange erfaringer med Ring Djursland som weekendens debutant: Ingen.

De manglende erfaringer har de to kørere til gengæld til fælles med en pæn del af F4-feltet, som løbende er vokset igennem sæsonen. Også Emmo Jr. Fittpaldi og Noah Strømsted starter med et blankt stykke papir grundet de få testmuligheder på den lille bane.

Den næstsidste afdeling af årets Formel 4-mesterskab afvikles med træning, tidtagning og alle tre heat på lørdag, så der bliver ikke meget ventetid for kørerne. Og der skal nok blive kamp om placeringerne, for mesterskabet begynder at lukke til, og flere kørere vil gerne lægge billet ind på førstepladsen.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email