Årets rookiemester triumferer i Asien

Malthe Jakobsen fra Team FSP blev 2018 sæsonens rookiemester i Renault Formel 4. Som præmie for rookiemesterskabet fik han en test hos et team i South East Asia Formel 4 Championship. Den unge thybo udnyttede muligheden optimalt med en flot sejr i sæsonens sidste løb, på Sepang Formel 1-banen i Kuala Lumpur.

Foto: Jakobsen Motorsport

Malthe fik som præmie en test hos Peter Thompson Academy i den øst-asiatiske Formel 4 serie. Og ved hjælp fra sponsorer fik han mulighed for også at stille op i de to sidste afdelinger i sæsonen. Næstsidste afdeling blev kørt  24-25/11 og i denne weekend har man så afviklet sidste afdeling.

Malthe startede bekendtskabet med den øst asiatiske varme, med at teste sammen med akademiets andre kørere, op til næstsidste afdeling. Selvom varmen var voldsom og Malthe ikke havde kørt på banen tidligere, så var der dog noget kendt for ham. Serien køres nemlig i nøjagtig samme bil som vi bruger i Danmark, så Malthe følte sig hurtigt hjemme i bilen. 

Med sig havde han sin personlige træner Morten Dons, der udover selv at have startet sin motorsportskarriere i formelsporten, også har en solid erfaring med international motorsport. Morten har senest deltaget i den Europæiske LeMans Serie, og han arbejder også for McLaren som drivercoach. Og med bopæl i Struer, passer mentaliteten rigtig godt sammen med den unge thybo. Så absolut en god mand at have ved sin side. 

Foto: Jakobsen Motorsport

De første testdage gik rigtig fint, og Malthe var konstant i top 3, både i tørvejr og regnvejr. Selvom der ikke var et mesterskab at køre efter for Malthe, så var der en masse værdifuld læring at tage med sig, fra de ialt 6 heats der skulle køres, ud over testdagene. For her var det muligt at arbejde med fuldt fokus på udvikling, uden at man skulle ærgre sig hvis der blev lavet fejl. Og det var præcis det Malthe gjorde. Han sluttede P5 i de hvert af de første tre heats i næstsidste afdeling. En uheldig påkørsel og problemer med understyring i bilen betød at det ikke blev til højere placeringer. Så der var noget at arbejde med i ugen der var inden sidste afdeling. Det var dog på ingen måde en skuffet Malthe, der gjorde status efter sine første heats i varmen. 

  • “Jeg føler mig rigtig godt tilpas i bilen, og nu er banen ved at være kommet godt ind under huden. Vi har en rigtig fin racepace og jeg tror at vi let kan få styr på de sidste småfejl inden sidste afdeling.”

De næste testdage skulle da også vise at Malthe var kommet godt efter det. På sidste testdag inden sæsonens sidste afdeling var Malthe således hurtigst i alle 3 træningspas. Malthes personlige træner Morten Dans er da også ualmindelig tilfreds med udviklingen den unge racerkører har gennemgået. 

  • “Det er en stor fornøjelse at samarbejde med kørere der arbejder så hårdt som Malthe. Nu glæder vi os til at tage det med til “racing conditions” 
Foto: Jakobsen Motorsport

Og det må man sige at Malthe gjorde. Under kvalifikationen brugte han kun 4 omgange for at sætte en tid der rakte til P3. Dermed kunne han spare på dækkene til de 3 heats. Heat 1 var Malthe med helt fremme under hele løbet, og uden at blive truet, kørte han en sikker P3 hjem. I South-East Asia F4 vender man hele gridden i heat 2. Det betød at Malthe skulle starte P11. Han kom godt fra start, og fik sig kæmpet frem til P6, men måtte udgå efter en uheldig afkørsel. I heat 3 skulle Malthe starte P2. Det var blevet regnvejr over Sepang-banen og det så ud til at passe Malthe godt. En lille kørerfejl i starten sendte ham dog kortvarigt ned som P3, men allerede i sving 2 tog Malthe føringen. Der blev han til det ternede flag, og sluttede således sit asiatiske eventyr på flotteste vis. 

Nu venter der en formentlig rigtig rar tur hjem til det kolde Danmark. Mon ikke han vil kigge forbi sine sponsorere med pokalen, i dagene op til jul, for at sige tak for støtten..?!

Fra Renault Formel 4 skal der lyde et stort tillykke med det flotte resultat.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email