En Pedersen vinder Formel 4-mesterskabet – men hvem af dem?

Den næste Formel 4-mester skal findes i rekordstort formelfelt på FDM Jyllandsringen

Weekendens DM-Finale på FDM Jyllandsringen byder på kåringen af årets bedste kører i Formel 4. Mikkel Gaarde Pedersen ligner et sikkert bud, men Magnus Pedersen har ikke opgivet kampen endnu, selvom den bliver svær.

Selvom den sønderjyske mesterskabsaspirant har et forspring på 42 point ned til østjyden, og at tre sejre vil udløse 75 point, så er det ikke kun op til Magnus Pedersen at afgøre mesterskabet. Der vil kræve at Mikkel Gaarde Pedersen ikke kommer i nærheden af podiet.

Skulle Magnus Pedersen kopiere Theodor Jensens præstation ved Night Race og tage tre heatsejre på FDM Jyllandsringen, så kan Mikkel Gaarde Pedersen nøjes med eksempelvis at hente to fjerdepladser og en femteplads. Det giver 34 point og ét points forspring … og nok lettere nedbidte negle hos Team BAR-mekanikerne.

Har Mikkel Gaarde Pedersen til gengæld også fart på i weekenden, kan han sikre mesterskabet med en andenplads, en tredjeplads og en tiendeplads. Det vil ligeledes lukke mesterskabet med ét point i hans favør.

På tredjepladsen i mesterskabet er Mathias Bjerre Jakobsen. Han har 40 point op til andenpladsen, så Magnus Pedersen må satse på at angreb er det bedste forsvar.

Et stort felt får besøg fra Sverige

Men nu er der ikke kun tre kørere til start på FDM Jyllandsringen i weekenden. 17 kørere har meldt sig til start, og dertil kommer ni kørere fra det svenske Formula Nordic-mesterskab, som klassen har delt banen med ved de to svenske løb tidligere på sæsonen. Og med så mange biler på banen kan alle håb og drømme hurtigt blive slukket for selv den hurtigste kører.

Flere af de kørere, som er stødt til i løbet af sæsonen, har nemlig meldt sig ind i toppen af feltet. STEP Motorsport’s Leo Robinson har allerede snuppet sin andel af andenpladser og drømmer med garanti om at stå øverst på podiet en enkelt gang inden sæsonen slutter – og han er næppe den eneste.

Blandt Formel 5-kørerne er der den evige joker, Mads Hoe, som tidligere har haft held til at blande sig i topstriden blandt Formel 4-kørerne. Kan han finde farten til det i weekenden, kunne han godt blive en kæp i hjulet for flere af konkurrenterne. Det ville også hjælpe ham til at sikre sin femte titel i Formel 5 foran teamkammeraten Oliver Kratsch.

Én ud – og to ind

Sidste weekends store navn, Theodor Jensen, kommer ikke til start for FSP i weekenden, da han har prioriteret at deltage i det spanske Formel 4-mesterskab, som kører på Estoril i Portugal. Til gengæld er Victor T. Nielsen tilbage hos STEP Motorsport ved siden af Leo Robinson og Oscar Wurz efter at have brugt efteråret fokuseret mod elektrisk motorsport i Sverige.

Der bliver også plads til at byde velkommen til en helt ny kører i Formel 4-feltet. Marius Kristiansen, som har gjort sig bemærket i blandt andet europæisk karting, dypper nu tæerne i formelracing for at se om det er næste skridt i karrieren for ham. Han stiller op for FSP-teamet i finalen.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email