Føringen skiftede hænder i actionfyldt Formel 4-weekend

De nye navne i klassen gjorde sig positivt bemærket, mens flere topkørere var ramt af tekniske problemer på Ring Djursland.

Det er altid noget særligt, når Formel 4 ruller ud på den østjyske racerbane. Ikke mindst fordi der traditionelt ikke er træningsmuligheder udenfor løbsweekender på banen, og derfor er forskellen på kørerne ikke i samme grad afgjort af mængden af testdage, der har været kørt.

I tidtagningen var det dog en erfaren kører, der løb med bedste omgangstid. Mads Hoe satte tempoet efter en træg forårssæson, hvor bilen har drillet – men fejlen blev fundet på Gelleråsen, og på Ring Djursland var Mads tilbage i toppen med sin Formel 5-racer. Efter ham fulgte Mathias Bjerre Jakobsen fra Team FormulaSport og debutanten Leo Robinson fra STEP Motorsport.

Det blev til gengæld ikke Mads Hoe, som løb med sejren i første heat. Her udgik han med gearkasseproblemer efter få omgange. Det gav til gengæld Mathias Bjerre Jakobsen muligheden for at stikke af, mens konkurrenterne havde en indbyrdes kamp om de efterfølgende pladser. Den københavnske racerkører havde dog ingen intention om at sætte farten ned, så han blev også noteret for løbets hurtigste omgangstid. Leo Robinson tog en flot andenplads i sit første Formel 4-heat, mens Mikkel Gaarde Pedersen kørte i mål på tredjepladsen.

Lørdag var ingen dans på roser for den mesterskabsførende Magnus Pedersen og MP Racing. Den lokale kører kæmpede i alle sessioner med en defekt benzinpumpe, og det var først lørdag aften at bilen igen lod til at fungere. Den haltende indsats i lørdagens løb betød til gengæld, at Magnus Pedersen startede søndagens første løb fra pole position – og med en fejlfri bil kunne hjemmebanekøreren tage sejren foran Mads Hoe, der ligeledes havde fået sin bil køreklar over natten. Leo Robinson afrundede podiepladserne.

Mindre end to timer efter andet løb gik starten til det tredje – og weekendens næstsidste – løb. Her var det til gengæld Mikkel Gaarde Pedersen, som fra fjerde startplacering kæmpede sig frem i feltet og kunne køre i mål som vinder foran Leo Robinson og Mathias Bjerre Jakobsen. Mads Hoe måtte trække sig allerede inden starten gik; denne gang med en defekt trækaksel.

Med stabile resultater i de tre indledende løb kunne den algierske Leo Robinson starte fjerde og sidste løb fra pole position, men med Mikkel Gaarde Pedersen ved siden af og Magnus Pedersen lige bag sig var der linet op til en svær start. Det endte da også med, at Mikkel Gaarde Pedersen kæmpede sig forbi, mens Magnus Pedersen efter bare en halv omgang måtte udgå med en motordefekt. Til gengæld meldte Mathias Bjerre Jakobsen sig ind i kampen om sejren, og hele resten af løbet blev kørt med imponerende lidt afstand mellem de tre forreste kørere.

Én omgang før det ternede flag så Leo Robinson sit snit til at overtage føringen fra Mikkel Gaarde Pedersen for enden af langsiden. Her bremsede han sent og dykkede indenom sønderjyden, men manglende vejgreb betød, at han kun med nød og næppe undgik at køre sig selv og den førende af banen. Han spandt selv rundt og måtte køre i mål på tredjepladsen, mens Mathias Bjerre Jakobsen overtog andenpladsen.

To løb er tilbage på 2023-kalenderen, og når klassen om små to uger kører på banen til Night Race til Padborg Park er det med en lokal racerkører i toppen af mesterskabet. Mikkel Gaarde Pedersen er tilbage i føring, men det er der flere, som gerne vil lave om på.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email