Fra computeren til det varme Formel 4-sæde

Theodor Jensen er ny mand i Formel 4-feltet. Og modsat de fleste af konkurrenterne har han ikke en lang gokart-karriere bag sig – men til gengæld masser af virtuel erfaring.

– Jeg har kørt lidt gokart for nogle år siden, men det var aldrig lige så seriøst som nogle af mine konkurrenter har kørt. Men jeg har kørt en del simracing herhjemme, og det var også det som fik mig til at tænke på at køre rigtigt race, fortæller Theodor, der også er en smule arveligt belastet. Hans far, Kenneth, har tidligere huseret i blandt andet Legend Cars Cup og Super GT.

– Det er godt nok ikke ham, som har presset på for at jeg skulle køre, men omvendt var han heller ikke svær at overbevise, griner Theodor, der for en uges tid siden hentede sin nye Formel 4-racer i Frankrig. I den forbindelse testede han bilen på den tidligere Formel 1-bane, Magny Cours.

– Det var en super fed bane med masser af tekniske sving – mit fokus var på at lære bilen lidt at kende, men det var bestemt en fed oplevelse!

Theodor bliver én af to kørere hos Team FormulaSport, der har feltets absolut mest erfarne teamchef. Henrik Jacobsen var selv aktiv kører i Formel Ford og Formel 2000 tilbage i slutningen af 1980’erne og siden har han hjulpet flere danske og internationale formelkørere frem i rækkerne.

– Vi spurgte rundt omkring for at finde ud af, hvem der kunne drive bilen for os, og Henriks navn blev ved med at dukke op. Han har jo virkelig meget erfaring, og det tror jeg bliver rart for mig i min første sæson.

Ambitionerne for debutsæsonen er da også til at tage og føle på. For i år skal der bare læres og trænes. Næste år kan det måske kaste pokaler af sig. Og trænes bliver der:

– Vi har planlagt 4-5 testdage inden sæsonstart, så jeg har en chance for at lære bilen og banerne at kende. Der bliver i hvert fald masser af køretid den næste måned, slutter Theodor.

Sæsonen starter den 7-8. maj på Padborg Park.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email