Fra syd til nord: Mika Abrahams kører Formel 4 for FSP

Han må vente til sæsonens andet løb på Sturup Raceway, men det fjerner ikke forventningens glæde hos Mika Abrahams. Den sydafrikanske teenager får sin formeldebut i det danske Formel 4-mesterskab for FSP-teamet, og det bliver med både ambitionerne og humøret i top.

På trods af kun at have fem sæsoner bag sig i gokartsporten har den 13-årige sydafrikaner kæmpet sig frem til at være med, hvor gassen brænder. Siden 2019 har han været fast inventar i WSK-serien, hvor han både har deltaget i EM og VM-serierne. Nu går turen til gengæld videre til Formel 4 i Danmark:

– Jeg brugte det meste af sæsonen sidste år i Italien og deltog i WSK-serierne, og der begyndte vi at undersøge mulighederne for at skifte tidligt til Formel 4, fortæller Mika, som især peger på én ting, som gør det attraktivt at køre i formelbilerne:

– Det, som jeg godt kan lide er, at bilerne er ens. Det kommer udelukkende an på opsætning og den som sidder bag rattet. Jeg tror at det bliver godt racerløb og meget lærerigt for mig, siger Mika Abrahams, der sidste år fik sin banesportsdebut i det sydafrikanske Legend Car-mesterskab. Her skal man nemlig kun være 12 år for at måtte være med:

Mika Abrahams har kørt tre år i WSK-serien, så han er ikke uvant med skarp konkurrence.

– Det var virkelig lærerigt og sjovt! Jeg skulle vænne mig til det sekventielle gearskifte, men man kan have nogle rigtig tætte kampe på banen i de biler. Det skal jeg nok lade være med i Formel 4, griner Mika, som allerede har øvet sig på de danske baner til trods for aldrig at have været i landet før:

– Jeg har kørt alle banerne i min simulator, så selvom jeg godt ved at det er noget andet at køre rigtigt på banerne, har jeg allerede en idé om hvordan de er. Men jeg glæder mig meget til at komme til Danmark og lære banerne at kende!

I løbet af sæsonen kommer Mika og familien Abrahams til at lære mere end bare Padborg Park, Jyllandsringen, Ring Djursland og Sturup Raceway at kende. Familien har nemlig besluttet at opholde sig i Danmark fra slutningen af maj og et par måneder frem:

Mika fik sin banedebut i en Legend Car i fjor – men den slags nærkampe håber han at undgå i år.

– Jeg skal have så mange testdage på banerne som muligt, og så bliver det hurtigt dyrt i tid og penge at rejse frem og tilbage. Sidste år boede vi også et par måneder i Italien og fik oplevet en masse, så det bliver spændende at få samme mulighed i Danmark, siger Mika Abrahams, som håber at kunne bruge deltagelsen i det danske mesterskab som et trinbræt mod tysk eller italiensk Formel 4 – og på sigt tage flere skridt op af formel-stigen.

Indtil videre må Mika nøjes med at se frem mod midten af juni, når han får sin løbsdebut i Formel 4.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email