Line Sønderskov tager hul på femte F5-sæson

Når Padborg Park om få uger lægger asfalt til det første danske baneløb i år, bliver det begyndelsen på Line Sønderskovs femte sæson i Formel 5-klassen. Efter to udfordrende og afbrudte sæsoner ser den østjyske kører frem til en fuld sæson med fart på.

“Det er så fedt at vi endelig ser ud til at kunne komme i gang med sæsonen! Jeg synes egentlig at jeg efter de sidste to år har vænnet mig til at planer ikke altid går som ønsket, men sidste år var planen at gå benhårdt efter et topresultat i klassen – og så kom sæsonen aldrig helt i gang”, fortæller Line Sønderskov, der fik sin 2019-sæson slået i stykker med en voldsom afkørsel under en testdag på Ring Djursland før sæsonstart. En brækket ryghvirvel og en hjernerystelse betød, at de kommende løb måtte springes over – så i 2020 skulle det være.

Blikket er som altid rettet fremad, og siden sidste efterår har Line og familieteamet fokuseret på at skabe et godt grundlag for den kommende sæson. Også selvom det har været udfordrende på grund af coronapandemien.

“Jeg trænede meget i fitnesscenteret og kørte en del simulatortræning indtil landet blev lukket ned igen, så noget af optakten har været lidt anderledes end jeg har gjort hidtil. Til gengæld er det blevet til en del mentaltræning de sidste par måneder, og det er jeg sikker på også giver et resultat”, fortæller Line, som i sin femte Formel 5-sæson har planer om at tage pokaler med hjem.

“Vi er måske ikke så mange deltagere i klassen endnu, men jeg ved at Mads Hoe har tænkt sig at stille til start, og han er bare hurtig. Jacob Bjerring blev også ret godt kørende sidste år, så min forventning er nok at ligge og kæmpe en del mod ham. Umiddelbart er mine øjne rettet mod en tredjeplads i mesterskabet, når vi er færdige med sæsonen”, lyder det kontant fra den 23-årige racerkører.

Selvom mange ser Formel 5-klassen som en god begynderklasse og dermed forsøger at tage skridtet videre mod større og hurtigere klasser i banesporten, er Line glad for at holde fast i de små formelbiler. Det passer nemlig perfekt med den civile karriere og den økonomiske situation.

“Jeg har fået virkelig meget værdi for pengene i Formel 5. Efterhånden er jeg jo en gammel kører, og mine ambitioner strækker sig ikke til en stor karriere, men jeg elsker sporten og stiller op fordi det er sjovt. Samtidig har jeg travlt med mine studier, så det er begrænset hvad jeg har af mulighed for at finde sponsorater. På den måde passer klassen rigtig godt til mig – uden på nogen måde at gå på kompromis med det sportslige eller det gode sammenhold udenfor banen”, siger Line og tilføjer:

“Og så er det bare fedt at kunne sætte sig ned i en bil, som føles bekendt. Dét der med at holde fast i en bil indtil man ikke kan lære mere af den, kan altså også noget.”

Sæsonen i Formel 4 og Formel 5 starter 15-16. maj på Padborg Park.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email