Mads er tilbage … og Mads får debut

Familieteamet i Formel 5, Hoe Motorsport, er klar til en tur mere i Nordic 4. I år får Mads Hoe følgeskab af Mads Kjelde Larsen og – måske – lillesøster Mille.

Når Mads Hoe sætter sig bag rattet af sin efterhånden ældre racerbil, er det hans ottende sæson i formelbil på danske baner. Han har vundet løb og mesterskaber, men i dag er det mest af alt for at have det sjovt, at bilen bliver sendt på banen. Og så for at give erfaringer og viden videre til næste generation:

– Vi hygger os og har det sjovt med at være afsted, både som familie og med de kørere og folk, der hjælper til. Det er egentlig den primære drivkraft for os, men selvom vi hygger, kan vi jo godt lave et ordentligt stykke arbejde, siger Mads Hoe, som sidste år for alvor så glæden i at hjælpe andre kørere på vej, da teamets tyske kører, Oliver Kratsch, endte med at vinde Formel 5-mesterskabet.

– Det var sjovt at se Oli udvikle sig over halvanden sæson, hvor han til sidst begyndte at køre rigtig stærkt. Det var også en nem beslutning at sætte mine mekanikere på hans bil, da han i en løbsweekend havde en afkørsel og der var lidt tidspres for at blive klar til næste heat … altså, min bil bliver i grove træk kun lige set efter og sendt afsted igen, så jeg tror faktisk også at drengene var glade for at få lidt at pille i, griner Mads Hoe.

Sidste år lykkedes det at løfte Oliver Kratsch (i midten) til et højere niveau. Nu gælder det en ny kører.

I år er der en ny kører, som skal have gavn af Mads’ mange erfaringer. Mads Kjelde Larsen har taget springet efter flere succesfulde år i gokartsporten og prøver i år kræfter med formelbiler. De første træningskilometer er allerede tilbagelagt, og Mentor Mads er imponeret:

– Han var noget tættere på mine omgangstider end vi havde regnet med! Planen var, at han skulle bruge et par sessioner på lige at vænne sig til bilen og gearskiftet, inden vi kunne gå i gang med at øve det med at skifte gear uden kobling … men det tog ti minutter og så var han klar, fortæller Mads Hoe, der fik travlt med at fylde viden på teamets unge kører.

Mads Hoe er kendt for at irritere Formel 4-bilerne med sin ældre Formel 5-racer… og det fortsætter han gerne med.

– Mads’ fokus er præcis hvor det skal være, så jeg glæder mig til at se ham udvikle sig i løbet af sæsonen, siger Mads Hoe, som ved siden af sine egne erfaringer har lavet aftale med sin spanske engineer, Victor, for også at kunne bakke erfaringerne op med data.

Om lillesøster Mille stiller til start, tør Mads Hoe dog ikke spå om, selvom der er kort tid til sæsonstart. Indtil videre er der planlagt en testdag, men det er ikke fastlagt om hun er klar til sæsonen:

– Vores team er udelukkende drevet af lyst og passion, og hvis ikke lysten er der, er der ingen skam i at blive hjemme. Hverken Mille eller jeg jagter jo en stor karriere, så det tager vi helt stille og roligt, siger Mads Hoe, der glæder sig til at tage hul på sin ottende sæson i dansk formelracing.

 

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email