Mads Hoe var hurtig og heldig på Padborg Park

Det blev feltets gamle ræv, som løb med to heatsejre i årets første Nordic 4-løbsweekend, der blev kørt på Padborg Park. Det var ellers Mathias Bjerre Jakobsen, som så ud til at blive den mest dominerende kører.

Hurtigst i tidtagningen var nemlig Mathias Bjerre Jakobsen, der til denne sæson er skiftet til STEP Motorsport og for alvor har fået fart på. Fra pole position lagde københavneren også stærkt ud, men allerede for enden af langsiden på første omgang blev føringen bragt i fare, da Marius Kristiansen ikke nåede at bremse eller undvige en tidligt bremsende STEP-racer. Kristiansen fik en lille flyvetur og måtte udgå med et ødelagt hjulophæng, mens Bjerre på imponerende vis ikke led mærkbart af kontakten, der dog krævede en safetycar-periode mens Kristiansens bil blev fjernet fra banen.

Magnus Pedersen var fremme på andenpladsen med Mads Hoe, Sebastian Bach og Lærke Rønn Sørensen bag sig, da løbet blev givet frit. Der gik ikke lang tid, før Mads Hoe begyndte at presse på for at komme frem på andenpladsen, men det var først på de sidste omgange at han slap forbi.

Stort set hele vejen ned gennem det 17 biler store felt blev der kæmpet om placeringerne, og flere af feltets nye kørere viste i dén grad at de hørte til i klassen.

Søndagens første løb bød på Pole Position til Sebastian Schou, som fik sin formeldebut med STEP Motorsport og sluttede lørdagens løb på ottendepladsen. Han valgte den sikre løsning og lod sig passere af de mest ivrige konkurrenter og fokuserede i stedet på at finde sin plads i feltet. Til gengæld var teamkammerat Lærke Rønn Sørensen hurtigt fra start og tog føringen den første halvdel af feltet. I den sidste del af løbet var Mads Hoe dog for hurtig, og på trods af defensiv kørsel, måtte hun lade den erfarne kører slippe forbi og tage til takke med andenpladsen foran Mathias Bjerre Jakobsen, der havde kørt sig frem fra ottendepladsen.

Imponerende var også Marius Kristiansens opkørsel gennem feltet fra 16. pladsen efter lørdagens crash, til fjerdepladsen da han passerede det ternede flag. Han forsøgte flere gange at finde forbi Mathias Bjerre Jakobsen, men uden held.

Finaleheatet så ud til at blive Mathias Bjerre Jakobsens sejr. Med en lynhurtig start var han i front allerede inden det første sving, og Mads Hoe måtte hurtigt konstatere at den 17-årige københavner ikke lod sig indhente. Men med tre omgange tilbage før mål blev han ramt af en bremsedefekt og måtte udgå fra en ellers sikker føring.

Igen var Marius Kristiansen en mand på en mission. Fra 10. pladsen skød han frem gennem feltet, og med en målrettet indsats – og efter en hård kamp mod Lærke Rønn Sørensen – indtage først tredjepladsen og siden andenpladsen i løbet.

Sebastian Bach blev den bedst placerede debutant med en femteplads i finaleheatet, i øvrigt med Sebastian Schou lige bag sig.

Om bare to uger er der mere talentudvikling på programmet, når Nordic 4 gæster FDM Jyllandsringens åbningsløb.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email