Magnus er tilbage med en mission

Magnus Falk Pedersen fik Formel 4-debut i 2022, og i år satser han og familieteamet på at fuldende drømmen om et Formel 4-mesterskab.

Debutsæsonen bød på mange oplevelser for den unge djurslænding, som hurtigt fik styr på skiftet fra karting til banesport, og bød ind på topplaceringerne i klassen.

– Der var en del at lære i bilen i forhold til karting. Det at overhale og presse bilen er helt anderledes, og man skal også vænne sig til det begrænsede udsyn – du kan ikke lige dreje hovedet og se bag dig, griner Magnus, som dog hurtigt vænnede sig til racerbilen. Flere gange måtte han dog se potentielle sejre fordufte i vinden:

– Vi kæmpede en del med sivepunkteringer sidste år, og det kostede blandt andet min første sejr på Ring Djursland, fortæller Magnus Falk Pedersen, som ikke lader det gå ham alt for meget på.

Her gled Magnus Pedersens sikre hjemmebanesejr ud i sandet på grund af en sivepunktering.

– Det var hvad det var. Vi har lært af det og har lavet lidt forbedringer hen over vinteren. Lige nu går vi faktisk bare og venter på at der kommer en stak nye fælge, så vi ikke skal bøvle mere med sivepunkteringer, siger Magnus.

Præcis som i fjor stiller Magnus til start i familieteamet MP Racing – og selvom det kan være udfordrende at konkurrere med mere professionelle teams, er Magnus glad for at familien Pedersen har taget udfordringen op:

– Det fungerer godt for mig at være i mit eget team. Det var jeg også for det meste i gokart, og jeg kan godt lide den fred og ro, vi har i vores team. Det var en stor udfordring sidste år, for vi kom sådan set uden viden om bilen og uden rigtigt at kende nogen, men det gik faktisk ret godt – især til finaleløbet, hvor jeg sluttede to’er i finaleheatet bag Mads Hoe, fortæller Magnus Pedersen, som heller ikke er bange for at sætte et mål for sæsonen:

Magnus og MP Racing er klar til 2023-sæsonen.

– Sidste år var en læresæson, så i år er målet at gå efter sejre og mesterskabet. Jeg er slet ikke i tvivl om at det bør være muligt, selvom jeg ikke vil undervurdere de andre i klassen … der er nogle stykker, som nok også har samme målsætning!

Formel 4-sæsonen starter den 29-30. april på Padborg Park.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email