Marcus har fokus på udvikling og sjov i Formel 5

Det er absolut muligt at deltage i Nordic 4 uden at drømme om en stor karriere. Marcus Terkildsen får bilsportsdebut i den kommende weekend, og her er fokus på at få lært en masse – og have det sjovt.

Den 14-årige racerkører fra Horsens startede sin motorsportskarriere ved at følge sin fars, Michael Terkildsen, deltagelse i Youngtimer-klassen. En tur på Racehall’s gokartbane tilbage i 2020 blev til gengæld dyr for Terkildsen Sr., for da var ilden tændt i Marcus.

– Jeg har kørt forskellige Rotax-klasser i karting lige siden, men mit mål har altid være at skifte til biler så hurtigt som muligt, så det var ikke nogen tilfældig beslutning at det blev i en Formel 5-bil, fortæller Marcus, som efter et par gode testdage har fået bilen ind under huden:

– Det er en sjov bil, og det går noget hurtigere end i en gokart! Det tog mig lidt tid at få styr på gearskiftet, men ellers synes jeg at det hele spiller. At køre formelbil er en fed udfordring, som jeg glæder mig meget til at tage hul på, siger Marcus.

Når familieteamet ruller afsted mod racerløb, bliver det med far Michael som teamchef og primus motor, men der er også assistance fra familie og venner for at få det hele til at gå op. Marcus’ eget mål for sæsonen står helt klart:

– Jeg skal lære så meget som muligt, og så skal vi have det sjovt! Hvis jeg så bliver i stand til at køre med om gode placeringer, gør det ikke noget, men i år er mit fokus udelukkende på at lære at køre formelbil, fortæller han.

I weekenden får Marcus og teamet første chance for at lære en masse, når Åbningsløbet bliver kørt på Padborg Park. Løbene kan ses på Youtube-kanalen Dansk Motorsport Live.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email