Masser af kvalitetsrace i Formel 4 ved Night Race

Kørerne i det danske Formel 4-mesterskab bidrog til underholdningen, da publikum for første gang i halvandet år kunne nyde racerløb ved Night Race på Padborg Park. Tætte kampe i alle ender af et rekordstort Formel 4-felt gav brede smil hos både publikum og kørere.

Fredagens tidtagning blev vundet af Mads Hoe, som i sin Formel 5-racer bliver ved med at udfordre de nyere Formel 4-racere. Bare 0,034 sekund var der ned til næsthurtigste kører, Noah Strømsted, der havde yderligere 0,039 sekund ned til Juju Noda.

Mads Hoes pole position holdt ikke længe, da første heat startede. Noah Strømsted strøg forbi østjyden og tog Juju Noda med sig. Noda og Hoe kæmpede en brav kamp resten af heatet, men det blev den japanske kører som trak det længste strå i dén kamp. Andetsteds i feltet blev det hele lige spændende nok for Frederik Stenå, som måtte udgå da et hjul forlod bilen.

Noget, som er sjældent for racerkørere er, at sove længe. Men til Night Race starter lørdagens program først til middag, så de unge formelkørere var friske og veludhvilede da først motorerne blev startet. Inden andet heat var der indlagt en kort warm up-session, som mod al forventning blev dramatisk. Line Sønderskov tabte et hjul ved banens hurtigste sving og røg af banen – heldigvis håndterede hun situationen professionelt og fik standset bilen i en fart. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at alle fire hjulbolte var knækket på Formel 5-raceren.

I andet heat kunne Emmo Jr. Fittipaldi til gengæld trække det længste strå, ikke mindst på grund af en alternativ dækstrategi som han besluttede sig for allerede fredag. Ved at køre tidtagning og første heat på brugte dæk var der et sæt helt friske slickdæk at bruge i andet heat. Det betød at Jacob Bjerring på andenpladsen hurtigt måtte opgive at nå brasilianeren. Juju Noda sikrede sig tredjepladsen foran William Wulf, der kæmpede en brav kamp mod Mads Hoe.

Det var ikke kun i toppen af feltet at der blev kørt racerløb. Faktisk kunne man ved et blik længere nede i tabellen opleve nogle underholdende dueller mellem Jan Lylloff og Peter Henriksen. Faktisk så underholdende, at sidstnævnte ikke var sen til at udnævne Night Race 2021 som den bedste løbsweekend nogensinde.

– Det var bare herrefedt racerløb! Jan og jeg lå og kæmpede alt det bedste, vi har lært, og det var virkelig skægt. Det er fedt at man ikke behøver ligge i toppen af feltet for at kunne køre godt racerløb – det er uden sammenligning den bedste løbsweekend jeg har haft nogensinde, lød det fra en glad sjællænder efter løbet.

I weekendens sidste heat stod kampen mellem Mads Hoe og Emmo Jr. Fittipaldi, og denne gang var dæksituationen omvendt – nu var det Formel 5-køreren som havde de helt friske dæk monteret, og det kunne Fittipaldi Jr. ikke hamle op med. William Wulf måtte ligeledes give sig fuldt for at holde en meget velkørende Jacob Bjerring bag sig hele vejen til målstregen.

Om to uger vender Formel 4-feltet tilbage til Ring Djursland, hvor næstsidste afdeling af mesterskabet afvikles på en enkelt dag.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email