Mere uddannelse end bare racerløb

STEP Motorsport er trådt ind i formelsporten med to unge talenter bag rattet. Og selvom målsætningen er at vinde pokaler, så er det primære fokus på noget andet: læring.

Teamet er en gren af STEP Sports Management, der blev startet af Morten Dons efter hans aktive karriere. Erfaringerne fra blandt andet European Le Mans Series og British GT-mesterskaberne kommer nu unge talenter til gode – for det kræver mere end bare at køre stærkt, hvis man vil have succes i motorsporten.

– Mange af de erfaringer, jeg gjorde mig, er der hverken tid eller råd til at skulle gøre sig, når man er en ung kører på vej frem. Jeg endte selv med at køre sur i karriereræset fordi jeg selv måtte gøre mig alle erfaringerne og betale de dyre lærepenge af egen lomme. Min ambition er at hjælpe andre med at navigere i motorsporten og klæde dem bedre på til at tage de store skridt i karrieren, fortæller Dons, som sidste år etablerede et talentudviklingshold i Danish Endurance Championship (DEC).

– Jeg syntes at der manglede et tilbud, hvor man for et relativt lavt beløb kan komme ud at køre racerbil og lære køreteknik samtidig med at der bliver koblet en masse anden læring på. Det er dyrt at tage til udlandet, og som 14-årig har du stadigvæk god tid til at slå igennem, så hvorfor ikke tage en sæson med fokus på at lære nogle grundlæggende ting, som du kan bruge resten af din karriere?

Morten Dons (t.v.) vil klæde de unge talenter på til at klare sig godt internationalt.

Sæsonen i DEC med Silas Rytter og Mads Riis i en lille og driftsikker Ginetta G40 GT5 bliver i den kommende sæson afløst af Formel 4 med Victor T. Nielsen og Julius Dinesen. For Morten Dons var skiftet for attraktivt til at lade være:

– Formel 4 blomstrede op sidste år, og selvom jeg var – og fortsat er – kæmpe fan af Ginetta’en, så kommer Formel 4 til at byde på direkte nærkamp på banen. Bilerne er ens, så her kan vi for alvor begynde at snakke om taktik og køreteknik, for det er 100% køreren der kommer an på.

Selvom målet er at vinde racerløb og skabe en karriere i motorsporten, kommer kørerne i STEP Motorsport til at arbejde med mange andre parametre. Sociale medier og arbejdet med at tiltrække og tilfredsstille sponsorer fylder mere end de fleste racerkørere har lyst til at erkende, og som kører i STEP er det områder som fylder meget i pensum:

– En racerbil kører ikke på benzin; den kører på penge. Arbejdet med at finde sponsorer er et håndværk i sig selv, og det kan man næsten ikke starte med for tidligt. Derfor forsøger vi at lære kørerne og deres bagland mest muligt om at skabe et økonomisk grundlag for de næste mange skridt i karrieren.

– Medietræning er også et must hvis du vil fremstå som et lovende talent, og her er det danske Formel 4-mesterskab et godt sted at være. Fokus på klassen er ikke enormt, så der er gode muligheder for at øve sig, siger Morten Dons, som glæder sig til at tage konkurrencen op i formelklassen:

Debutweekenden gik bedre end håbet – Julius Dinesen og Victor Nielsen er med i toppen af feltet.

– Formelbiler er den ægte vare, hvor du som kører virkelig kan lære meget om fysikken og dynamikken i en racerbil. Jeg forventer at der bliver en god konkurrence i klassen i år, så selvom jeg synes at vi kommer godt forberedt tror jeg ikke at vi kommer sovende til noget som helst. Og det gør det faktisk kun endnu sjovere, slutter han.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email