Mesterskabet skal afgøres på Jyllandsringen

Julius Dinesen fører an i Formel 4-mesterskabet, men Sebastian Gravlund kan køre sig til sejren i årets sidste løbsweekend.

Det er vist ingen hemmelighed, at Formel 4-klassen efterhånden er blevet stedet at være for unge racerkørere på vej frem. 2022-sæsonen har budt på imponerende racerløb og spændende kampe om placeringerne. Det er derfor også mere end almindeligt passende, at mesterskabet bliver afgjort under søndagens tre heat på Jyllandsringens asfalt.

Efter en stærk premiereweekend kørte Sebastian Gravlund sig i front med tre heatsejre, men grundet forpligtelser i det spanske mesterskab sprang den københavnske teenager over anden afdeling af mesterskabet på Sturup Raceway. Det gav Julius Dinesen chancen for at køre et forspring ud – og selvom Gravlund efter sommerferien langsomt har lukket hullet, er det stadigvæk Dinesen som er øverst i stillingen. Men der er kun 20 point mellem de to sjællandske kørere – og med maksimalt 75 point at hente i finaleweekenden er intet sikkert.

Hvis Sebastian Gravlund kan gentage successen fra årets første løb, kan han – selvom Julius Dinesen slutter alle løb på andenpladsen – tage mesterskabet med et enkelt point. Hvis Dinesen omvendt kan vinde det første heat, kan han “nøjes” med to fjerdepladser for at sikre titlen selvom Gravlund vinder to heat.

Men i Formel 4-sæsonen 2022 er der ikke noget som hedder at nøjes. Både Theodor Jensen, Magnus Pedersen og Victor T. Nielsen – for ikke at tale om Mika Abrahams – er sultne efter sejre, og samtidig må man aldrig udelukke den evigt hurtige Mads Hoe, som til finaleløbet har parkeret sin Formel 5-racer og stiller til start med en Formel 4-racer.

Østjyden har gjort alvor af at vise konkurrenterne, at han også kan være konkurrencedygtig i en moderne Formel 4-racer. Det er nogle sæsoner siden, han kørte i Formel 4-bilen, men han kan med sin deltagelse blive en joker i mesterskabets afsluttende fase. Med et godt resultat kan han stjæle point fra de to mesterskabskombattanter og reelt være manden som afgør mesterskabet.

I den forgangne weekend har Sebastian Gravlund været på Navarra-banen i Spanien for at deltage i det spanske mesterskab. Denne gang fik han følgeskab af både Julius Dinesen og Theodor Jensen, der begge fik debut i Spanien for at dyppe tæerne og undersøge fremtidsmulighederne – så mesterskabsduellen bliver udkæmpet af absolut parate og opvarmede kørere.

En ny kører har også meldt sin ankomst til klassen. Mikkel Gaarde Pedersen, søn af en vis baneejer fra det sønderjyske grænseland, er fyldt 14 år og kan dermed stille til start i Formel 4. Rygtet vil vide, at han har trænet en smule i forvejen, så hvordan kan han påvirke mesterskabskampen?

Mika Abrahams kommer til Jyllandsringen på tredjepladsen i mesterskabet, men bag ham er en stærkt kørende Victor T. Nielsen motiveret for at kæmpe sig frem til en god afslutning på sin Formel 4-sæson. Der er 17 point mellem de to kørere, så intet er givet på forhånd.

Træning og tidtagning køres lørdag, mens alle tre heat afvikles søndag. Stemningen bliver helt sikkert intens, for der er ikke plads til fejl – men når racerkørere får den sidste chance for at kæmpe for et mesterskab kan alt ske.

Se stillingen i Formel 4-mesterskabet her.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email