Mexicansk debutant skinnede på Padborg Park

Jesse Carrasquedo Jr. fik en stærk debut i det danske Formel 4-mesterskab på Padborg Park. Den 14-årige mexicanske racerkører har med to sejre og en andenplads i weekendens afdeling af mesterskabet sat en streg under sine ambitioner.

I tidtagningen var det derimod Emmo Jr. Fittipaldi, som sikrede sin første Pole Position i en formelbil. Det gjorde han foran Juju Noda og Jesse Carrasquedo Jr., mens Mads Hoe var hurtigste dansker med to tiendedele af et sekund ned til William Wulf.

De tre udenlandske formelhåb lagde skrapt fra land i det første løb, hvor Fittipaldi Jr. stak af med Juju Noda som nærmeste forfølger. Den japanske teenager forsøgte gennem hele løbet af indhente brasilianeren, men et fejlslagent overhalingsforsøg i løbets sidste sving gik galt og sendte Fittipaldi Jr. af banen. Noda kørte over målstregen som vinder, men blev efterfølgende diskvalificeret som følge af påkørslen.

Dermed kunne Jesse Carrasquedo Jr. tage sin første Formel 4-sejr – i første forsøg – foran Jacob Bjerring og Mads Hoe.

Søndag morgen ramte et skybrud Padborg Park, og Formel 4-feltet kørte på banen til weekendens andet løb netop som regnen var stoppet. I modsætning til afslutningen på årets første løbsweekend var alle deltagere denne gang startende på regndæk.

Vinderen af starten var utvivlsomt Mads Riis. Den lokale kører fik en formidabel start fra tredjepladsen og skød forbi Mille Hoe og Line Sønderskov, som holdt i forreste startrække. Føringen holdt dog ikke længe, for både William Wulf og Mads Hoe var smuttet forbi Riis inden første omgang var overstået. Det blev da også Wulf, som endte med at køre sig til sejren med et forspring på otte sekunder til Mads Hoe.

Carrasquedo, Fittipaldi og Noda havde ikke helt samme fornemmelse for at danse i regnen som de danske kørere. De tre udenlandske kørere sluttede som hhv. nummer fire, fem og seks.

Til gengæld var solen kommet frem igen, da weekendens sidste løb blev kørt. Jesse Carrasquado Jr startede fra Pole Position med Fittipaldi jagtende bag sig. Klassens to sydamerikanske kørere satte et højt tempo og skabte et flot forspring til konkurrenterne. På trods af, at Fittipaldi undervejs satte hurtigste omgangstid var det altså ikke nok til at fravriste Carrasquedo Jr. sin anden sejr i denne weekend. Mads Hoe tog den sidste podieplads, få tiendedele sekund foran William Wulf.

Formel 4-klassen holder nu sommerpause frem til Grand Prix Danmark i sidste halvdel af august måned. Flere nye kørere forventes at være klar når sæsonen starter op igen på den anden side af sommerferien.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email