Michella har fået blod på tanden til fremgang i 2023

Man behøver ikke mange års kartingerfaring for at kunne udvikle sig i Formel 4. Michella Rasmussen har forelsket sig i formelbilerne – og i 2023 er hun tilbage i sædet med nye ambitioner.

Efter to sæsoner i motorsport har Michelle efterhånden fundet fodfæste blandt mere erfarne kørere. Der har været mange ting, som skulle læres, ikke mindst om sig selv:

– Jeg er jo stadigvæk ret ny i sporten, og jeg synes egentlig først, at jeg er ved at være med nu. Jeg har udviklet mig en del gennem den sidste sæson, så nu er målet at tage endnu et ryk i år, fortæller Michella, som sidst på sæsonen fandt en opsætning på bilen, der passede til hendes kørestil – så nu er det op til kvinden bag rattet:

– I år skal jeg have presset mig selv helt ud til grænsen. Det har jeg ikke helt følt, at jeg kunne sidste år, men pludselig kom tilliden til bilen, og dét gav blod på tanden!

De første to sæsoner har farmand, Peter Henriksen, været med på banen. Sådan bliver det ikke i 2023, så nu er der fuldt fokus på Michellas sæson.

Denne vinter er Michella gået all-in på forberedelser til den kommende sæson. Mange timer er blevet brugt i simulatoren, hvor der er kørt masser af omgange for at blive helt skarp:

– Jeg har kørt virkelig mange omgange på banerne! Og jeg har ikke bare kørt rundt; det har været fokuseret på at blive dygtigere. Jeg startede med at køre for at slå min egen tid, og så fik jeg en anden kører i simulatoren, som kunne sætte en endnu bedre omgangstid tid, jeg kunne arbejde på at slå, siger Michella, der kan se forbedringerne sort på hvidt:

– Til at starte med kunne jeg ikke køre særlig hurtigt, men nu er mine omgangstider konkurrencedygtige, så udfordringen bliver at konvertere det til virkeligheden, griner Michella, som også har fundet en ekstra fordel ved simulatortræningen:

– Nu skal vi køre på to svenske baner i år, og det er ret fedt allerede nu at have trænet mange omgange på Anderstorp. Det er en meget anderledes bane, hvor vi får lov til at ramme bilens topfart, og jeg glæder mig til at komme op og opleve den i virkeligheden. Nu har vi efterhånden været rundt på de danske baner, så det bliver en god udfordring at komme på ny asfalt.

Michella satser på en stærk 2023-sæson.

På trods af intensive forberedelser og fornyet tillid til bilen er forventningerne til sæsonen afmålte:

– Jeg har fået rigtig meget med fra ’22-sæsonen, og jeg håber at arbejde mig op i nærheden af podieplaceringerne. Der skal nok komme nogle stærke konkurrenter, men jeg har fået blod på tanden og har tænkt mig at kæmpe for det – og jeg glæder mig helt vildt til sæsonen starter!

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email