Michelle Gatting: Formelbilerne lagde grundlaget for mig

Da Michelle Gatting udskiftede gokarten med en racerbil, var der aldrig tvivl om, at det næste skridt var en formelbil. Det kommer hende stadig til gode, selvom hun i dag er en anerkendt GT-kører.

Tilbage i 2011 var det stadig den hæderkronede Formel Ford-klasse, som var udviklingsplatformen for unge racerkørere. Michelle Gatting var hurtigt blandt de toneangivende i klassen, takket være den angrebslyst og benhårde indsats, hun forsat er kendt for 12 år efter. Med tredjepladsen i mesterskabet var hun klar til næste skridt i karrieren, og selvom økonomien betød at formelvejen var uopnåelig, ser hun tilbage på sin sæson i formelbiler med glæde:

– Hvis det stod til mig, ville jeg gerne have taget hele vejen op gennem formelklasserne, men det var ikke en mulighed for mig på grund af økonomi. Jeg var virkelig glad for mit år i Formel Ford, for det lærte mig utroligt meget om mekanisk greb. Bilen havde ikke nogen downforce og kørte nærmest på cykeldæk, så man var nødt til at lære at forstå bilen og finde følingen med den, fortæller Michelle Gatting, som stadigvæk ser formelklasser som den rigtige vej for de, der har et seriøst ønske om at komme til tops i sporten:

Michelle Gatting (t.h.) lærte håndværket i dansk formelracing. Her i tæt nærkamp med Elliot Winther.

– Jeg lærte så meget af at køre formelbil. Dengang havde vi ikke engang en masse data at kigge på, men i dag giver Formel 4 jo også mulighed for at dykke meget mere ned i at læse data, tilpasse sin kørsel og samarbejde med mekanikerne om at lave et godt resultat. Det er først når du kan arbejde med data og den slags input, at du er en rigtig racerkører i dag, siger hun.

Michelle Gatting følger stadigvæk med i dansk motorsport og talentudvikling, og mens hun glæder sig over hvor mange som udvikler sig i gokartsporten og tager skridtet videre til formelbiler, opfordrer hun til, at man ikke forlader gokartsporten for tidligt:

– Min personlige holdning er, at nogle har alt for travlt med at skulle videre til formelbiler, i stedet for at få det maksimale ud af gokarten. Der er så mange helt basale ting, man lærer i karten, som er vigtige at have styr på, inden man går videre til biler, så jeg vil bestemt anbefale at man sørger for at være parat inden man skifter over. Sådan bliver det også en meget bedre oplevelse.

Selvom Michelle Gatting måtte nøjes med en enkelt sæson i formelbiler, har hun arbejdet sig frem til i dag at være en højprofileret GT-kører for Iron Dames-teamet. I 2023 har hun både deltaget i det amerikanske IMSA-mesterskab, FIA World Endurance Championship, 24 timers-løbet på Le Mans og GT World Challenge Europe.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email