Mikkel Gaarde Pedersen er dansk Formel 4-mester 2023

End ikke Hollywoods bedste manuskriptforfattere kunne have fundet på en mere nervepirrende afslutning på Formel 4-mesterskabet 2023.

Inden feltet af unge formeltalenter ankom til FDM Jyllandsringen havde Mikkel Gaarde Pedersen et solid forspring på 42 point ned til Magnus Pedersen. Den slags giver ro i maven, og da sønderjyden ovenikøbet tog pole position til søndagens første løb, var der ikke meget som tydede på, at Magnus Pedersen fik chancen for at indhente forspringet.

Men det ændrede sig på første omgang af søndagens første løb. Her fejlbedømte Mathias Bjerre Jakobsen vejgrebet på den efterårskølige asfalt og sendte den mesterskabsførende af banen, ude af stand til at køre videre. Samtidig lykkedes det Magnus Pedersen at vinde heatet foran Victor Nielsen og Leo Robinson, og dermed var alt åbent igen.

Forspringet var reduceret til 17 point, og for at føje spot til skade startede de to konkurrenter i hver deres ende af feltet; Mikkel Gaarde Pedersen på 27. pladsen og Magnus Pedersen på andenpladsen.

I motorsport især er intet slut før det ternede flag er blevet viftet med for sidste gang. Derfor kunne man se Mikkel Gaarde Pedersen skyde op gennem det store formelfelt så snart, de røde lamper slukkedes.

Forrest i feltet skete til gengæld den ene ting, der ikke skulle ske for Magnus Pedersen. En kollision betød, at hans frontvinge bøjede, og selvom bilen sagtens kunne køre videre, kunne djurslændingen ikke holde et højt nok tempo til at gøre sig gældende. Mikkel, til gengæld, kæmpede sig frem gennem feltet og kunne med få omgange tilbage overhale sin mesterskabskonkurrent.

19 points forspring inden årets sidste heat kunne måske virke som et solidt ét af slagsen. Men når man starter fra 17. pladsen og konkurrenten på fjerdepladsen og har ret godt med fart i bilen, så er der kun én vej – og det er fremad.

Som sagt så gjort; Mikkel Gaarde Pedersen kørte igen det bedste han havde lært i et løb, som startede på fugtig, men optørrende asfalt, og selvom Magnus Pedersen fulgte sin plan og vandt løbet, så kom Mikkel Gaarde Pedersen i mål på femtepladsen og kunne dermed kåres som Danmarksmester med bare fire point ned til Magnus Pedersen.

Det var da også en synligt lettet Danmarksmester, der kunne tage imod hæderen, pæne ord og skulderklap fra konkurrenterne – og den eftertragtede guldmedalje fra Danmarks Idrætsforbund.

– Havde du spurgt mig i formiddags efter første løb, havde jeg ikke troet at det her kunne ske. Det har været en vanvittig dag, men jeg er virkelig glad for at være blevet Danmarksmester, siger Mikkel Gaarde Pedersen efter dagens strabadser.

Sønderjyden vinder også årets Rookie-mesterskab, mens Oliver Kratsch i finaleheatet sikrede Formel 5-mesterskabet foran Mads Hoe, som fejlagtigt satsede på regndæk og måtte kæmpe for vejgrebet i størstedelen af løbet. Teammesterskabet går til STEP Motorsport, som havde en flot afslutning på 2023-sæsonen med hele tre kørere som blandede sig i toppen af feltet.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email