Mikkel sigter højt i sin debutsæson

Til DM-finalen sidste år fik Mikkel Gaarde Pedersen debut i Formel 4, og bortset fra et par forventelige begynderudfordringer viste den unge sønderjyde masser af potentiale.

Om en måneds tid bliver det til gengæld alvor, når 2023-sæsonen starter og Mikkel tager hul på sin første fulde sæson i formelbiler. Ganske som i debutløbet bliver det i eget team, og Mikkel glæder sig til at arbejde videre på hvad han lærte sidste år.

– Vi har lige været i Italien og teste i et par dage, og det gik rigtig fint. Det gav en masse gode erfaringer, som jeg kan bruge herhjemme, siger Mikkel, som mest af alt glæder sig til at udvikle sin race craft på banen:

– Sidste år var jeg rimeligt hurtig – tredjebedst i kvalifikationen – men jeg manglede erfaringer med bilen og ting som at køre defensivt og strategisk, så det bliver godt at kunne arbejde videre med det.

Mikkel Gaarde Pedersen er én af en håndfuld nye kørere i Formel 4, og udover at skulle lære nye baner at kende, er der også en anden faktor, som kommer i spil:

– Jeg tror at de kørere, som allerede har været med i en hel sæson, bliver svære at slås med fra start. Til gengæld er deres fordel mindre, når vi skal køre de to svenske løb, for der har ingen været før – så jeg ser ret optimistisk på det indtil videre, siger Mikkel, der også har én bane, han ser meget frem til at opleve på egen krop:

– Altså Anderstorp er jo ret speciel og en tidligere Formel 1-bane, så det bliver lidt sjovt at køre der. Jeg har set en del onboard-video fra banen, og den ser rigtig spændende ud!

Én af nøglepersonerne på Mikkels team er hans far, Tom Pedersen, måske bedst kendt som ejer af Padborg Park. Inden han overtog den sønderjyske racerbane havde han dog selv en hæderlig karriere i både formelbiler og standardvogne, og dét er til Mikkels fordel:

– Min far er en kæmpe hjælp, især nu hvor jeg skal skifte til formelbiler. Hans erfaringer er gode at trække på, og jeg lærer meget af ham, siger Mikkel, som også har sat sig et ambitiøst mål for sæsonen:

– Jeg vil gerne kæmpe med om mesterskabet … hvis jeg får en god start på sæsonen tror jeg at det er muligt. Vi er sikkert en del, som har det mål, så nu må vi se hvordan det ser ud, når sæsonen går i gang, slutter han.

Sæsonen i Formel 4 starter den 29-30. april på Mikkels hjemmebane; Padborg Park.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email