Opture og nedture – flot ræs og seje skills

DM2 blev på mange måde så spændende og dramatisk som vi havde håbet på. Der blev kørt tæt og flot race, som vi kender det fra Formel klasserne. Vi sagde “velkommen tilbage”, til en kører, og vi fik jubel og nedtrykte miner. Tre forskellige heatvindere gav forskydninger i den samlede stilling.

Vi måtte desværre undvære deltagelse af Line Sønderskov, der jo som bekendt havde et træls uheld til den åbne test på Ring Djursland. Line var nu at finde på Jyllandsringen alligevel. Dog iført afstivning af ryggen, og med lange udsigter til at sidde i sin racer igen. Line er dog ikke sådan at slå ud, så hun kommer tilbage. Vi fik dog alligevel et kvindeligt islæt, da Mille Hoe har tilmeldt sig klassen i sin Formel 5 racer. Hun gjorde rigtig fin figur, og er helt sikkert et positivt indslag, som vi glæder os til at se mere til. 

Mille Hoe fik sin debut i sin Formel 5 racer. Det bliver spændende at følge hende. Foto: Dan Knudsen

Fra lørdagens frie træning var der flot speed. Highspeed prisen gennem weekenden må helt sikkert gå til Valdemar Eriksen. I fredagens træning, tidtagningen og 1. Heat stod der Valdemar på toppen af skemaet. Til tidtagningen satte han endda den 3. Hurtigste kvalifikationstid i klassens historie. Flot fart gennem hele weekenden, også selvom han blev ramt af uheld holdt han farten oppe. 

Som noget nyt, og meget dejligt, var vi blevet tildelt træningstid forud for løbet. Det var dejligt, og specielt fordi vi er en udviklingsklasse, betyder træning rigtig meget. Her viste Valdemar som sagt, at han er ved at finde farten for alvor. Han satte hurtigste tid, efterfulgt at Malthe Jakobsen og Jonas Lindhard Nielsen. Malthe Jakobsen er som tidligere fortalt vendt tilbage til den danske serie, efter en træls oplevelse i Asien. Han viste at han ikke har mistet farten. 

Tidtagningen var en kopi af træningen, og ud over Valdemars pole var det også rart at se at Jonas Lindhard ser ud til at have fundet mere fart siden sidst. Han satte således 3. bedste tid og holdt således Mikkel Grundtvig bag sig. De to fik dog lov til at kæmpe om placeringerne senere i weekenden.

Heat 1 blev lidt af en gyser, specielt hvis man kom fra Valdemar Eriksen Racing. Der blev givetvis bidt negle og krydset fingre, specielt mod slutningen af heatet. Valdemar tog fra pole starten på flotteste vis, og tog også afstand til de andre. I årets første afdeling viste Valdemar også flot fart, men formåede ikke at konvertere det til en sejr, så derfor var der ekstra stort pres på den unge nordjydes skuldre. Hen mod slutningen af heatet begyndte det at regne en smule, og det var nær kostet Valdemar sejren, da han skred lidt ud på den glatte bane. Han holdt dog bilen på banen, og Malthe Jakobsen blev henvist til andenpladsen. Jublen var stor i teamet, og karrierens første heatsejr i Formel 4 udløste også champagne på podiet.

Heat 2 blev en dramatisk affære, og en flot sejr til Jonas Lindhard. Jonas startede som P3, men allerede efter første omgang var han forrest, og der blev han til målflaget. Hen mod slutningen af heatet hentede Mikkel Grundtvig og Valdemar Eriksen dog ind på ham. De to endte dog begge i græsset for enden af publikumslangsiden, da Valdemar forsøgte at udbremse Mikkel. De kom dog begge videre, Valdemar uden frontvinge og Mikkel med en bøjet frontvinge. Valdemar viste dog at han selv uden frontvinge kunne køre stærkt. Efter heatet fik de to kørere sig en god snak om situationen, præcis som det skal være – respekt til jer gutter!

Jonas var en meget glad mand, da han til første afdeling i Padborg også havde sejren indenfor rækkevidde, men blev overhalet af Mikkel Grundtvig på næstsidste omgang. Mads Hoe og Malthe Jakobsen tog sig af de to næste pladser. 

For anden heat i træk tog Lucas Daugaard sig af sejren i Formel 4 Light, denne gang med en samlet 4. plads som bonus. Man kan vel sige at den unge mand kunne trænge til lidt modstand. Selvom Christoffer Christensen arbejder hårdt for at få mere fart i sin racer, men det tager tid at lære at køre stærkt i en Formel 5 racer. Han arbejder benhårdt og det går fremad, så det bliver interessant at se udviklingen henover sæsonen.

Finalen blev en magtdemonstration af unge Malthe Jakobsen, der viste at hans udenlandseventyr trods uheld, har givet ham en masse erfaring. Han har hele weekenden haft DR Ultra i nakken, da de er ved at lave en udsendelse om ham. Det så dog ikke ud til at stresse Malthe, der fra pole tog sejren. Han holdt hele tiden feltet i skak, og kunne mod slutningen spare lidt på materiellet, og kørte over stregen med 5 sekunder til Mikkel Grundtvig, der tog sig af andenpladsen, foran Jonas Lindhard. 

Også i finalen stod Lucas Daugaard øverst på skamlen hos Formel 4 Light. Han har været urørlig indtil videre i år.

I paddocken var der også besøg af en prominent gæst, nemlig sidste års mester Casper T. Hansen, der havde valgt at bruge dagen på Jyllandsringen, for at hilse på gamle venner og konkurrenter. Det var dog uden hjelm og køredragt, men det forlyder at det dog kriblede i ham, da han så de andre stige i bilerne.

Nu venter der kun 14 dages pause, inden vi indtager Ring Djursland til DM3. Mesterskabsstillingen efter DM2 har fået en ny mand på andenpladsen. Efter en svær weekend for Mikkel Grundtvig er føringen skrumpet gevaldigt. Kun 4 point skiller ham og Jonas Lindhard, og med Mads Hoe tilbage en enkelt plads, med 10 point op til Jonas. Det tegner til en spændende sæson.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email