Padborg Park Open – Heat 2

Wow – sikke noget fedt race!

Martin Harritz viste flot overblik og kørte sejren hjem fra pole position

Det var sådan man kunne høre de fleste udtrykke sig, efter de havde set eller kørt heat 2. Og der var også lagt op til at det skulle blive spændende. For første gang i Renault Formel 4 Danmarks historie, havde man nemlig valgt at vende startrækkefølgen om, så de første 8 kørere fra heat 1 blev vendt om til heat 2.

Der blev kørt rigtig tæt!

Det betød faktisk pole position til Formel 5 køreren Martin Harritz. Og det betød at Casper T. Hansen, vinderen af heat 1 skulle starte P8.Og det gav nøjagtig det man havde håbet på – masser af kampe i feltet og masser af dramatik og fede overhalinger.

Da starten gik var det Martin Harritz der satte pacen. Han kiggede sig ikke tilbage. Og godt det samme. For hvis han havde gjort det, ville han have kigget lige ind i næsen af en Formel 4. For selvom Martin var hurtigst på langsiderne, så hentede Formel 4 bilerne ham i svingene. Men han holdt dem alle bag sig, og vandt flot Formel 5 klassens heat. Bag ham var der masser af dramatik. Unge Mikkel Grundtvig fik for alvor fart i det blå lyn, og endte på en fornem P1 i Formel 4 klassen. Han blev dog dækket tæt af Casper T. Hansen og Jonas Lindhard Nielsen. Ja, du læste rigtigt – Casper T. Hansen havde kørt sig fra P8 til en samlet P3 (P2 i Formel 4). Noget af en bedrift.

Det er da helt vildt så meget der sker nede midt i et felt – det er meget roligere oppe foran!

Casper havde det dog rigtig fint med resultatet, og ligger samlet nummer 1 i mesterskabet inden finaleheatet. Jonas Lindhard viste også flot kørsel, men lavede en enkelt fejl i slutningen af heatet, der kostede ham en placering, og det ærgrede ham voldsomt. Men han lærer af det og kører klogere næste gang.

Længere nede i feltet var der også flot kørsel af Frederik Kikkenborg, der endte på en samlet P5 (P4 i Formel 4). Og han endte foran sin teamkammerat, Brad Dias. Det var flot kørsel af den unge rookie.

De to kamphaner Jonas Lindhard og Brad Dias – her er Brad forrest

Anderledes trist var det for Formel 5 nr#94, Jesper Nyvang pedersen, der endte med en eksploderet motor. Han udgik med ild i bilen, og en overstået weekend. Surt for den ellers talentfulde unge mand. 

Nu afventer vi heat 3, og mon ikke det er her fårene skilles fra bukkene – der er ihvertfald nogle der vil ud for at bevise at de ikke har tænkt sig at give op. Casper T. starter forrest, med Mikkel Grundtvig ved siden af. I anden startrække starter de to rivaler Jonas Lindhard og Brad Dias, der har haft nogle drabelige kampe i løbet af lørdagen. Mon ikke sving 1 vil være et godt sted at befinde sig, når starten går til løbet kl. 14.55 – uden tvivl!

Og husk at det hele sendes live på TV2-Syd.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email