Rekordstort Formel 4-felt starter til Night Race

Når den danske rugekasse for kommende racerstjerner ruller ind på Padborg Parks asfalt, bliver det med 11 Formel 4-biler i feltet. Det er ny rekord og et tegn på at formelsporten igen er på vej frem i Danmark.

Blandt weekendens nye kørere er Sebastian Gravlund, som tager skridtet fra europæisk gokart til formelbiler. Den københavnske debutant er blot den seneste i rækken af gokartkørere som bruger Formel 4 til at køre deres første omgange i bilsporten, og for klassens promotor, Alex Stubberup Frederichsen, er det svært at få armene ned:

– Jeg er virkelig glad for at se hvordan klassen vokser i år. Der er ingen tvivl om at det har været nogle svære år, men kørerne har fået øjnene op for at det danske mesterskab er perfekt til at lære overgangen fra gokart til rigtige racerbiler, fortæller han.

– Herhjemme kan du træne kørefærdigheder og vænne dig til alle de nye ting for markant færre penge end i udlandet, og samtidig er der ikke det samme fokus på kørerne som der er i udlandet, hvor talentspejderne allerede står og lurer. Det giver ro til at fokusere på det, som er vigtigt – læringen.

På Padborg Park er der igen fuldt hus blandt de internationale kørere, når Juju Noda, Emerson Jr. Fittipaldi og Jesse Carrasquedo Jr. gør deres for at udfordre de danske kørere i kampen om topplaceringer. Men kørere som Noah Strømsted og William Wulf kommer til at give skarp konkurrence til dem – og så skal man ikke undervurdere den ihærdige Formel 5-kører, Mads Hoe, som igennem sæsonen har taget flere skalpe på trods af den noget ældre Formel 5-racer.

Som skarpe blikke måske også opdagede sidst, Formel 4-klassen var til start, er der også blevet plads til et par familieprojekter i feltet. Noah Strømsted fik en stærk debut med løbssejr ved Grand Prix Danmark, men han var ikke den eneste Strømsted-kører til start i feltet. Hans far, Morten, var ligeledes til start. Laura Lylloff havde også fået selskab af sin far, Jan Lylloff, som ellers er mest vant til sin historiske Ford Mustang. Og på Padborg Park er der endnu en far/datter-kombination til start, når Peter Henriksen stiller til start ved siden af sin datter, Michella Rasmussen.

Night Race på Padborg Park afvikles fredag og lørdag, og løbene vises gratis på Super GT Danmark’s Youtube-kanal.

Tidsplan for Night Race

Fredag
08:00 – Træning
11:20 – Tidtagning
14:25 – Race 1

Lørdag
12:00 – Warm Up
14:25 – Race 2
17:25 – Race 3

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email