Theodor Jensen dominerede Formel 4 ved Night Race

De to mesterskabsaspiranter slog aldrig helt igennem ved den næstsidste afdeling af Formel 4-mesterskabet, hvor der blev serveret modent og seværdigt racerløb af de unge talenter.

Det var dog Theodor Jensen, som stjal opmærksomheden allerede i tidtagningen, hvor randrusianeren satte hurtigste omgangstid. Godt en tiendedel sekund adskilte ham fra den mesterskabsførende hjemmebanekører, Mikkel Gaarde Pedersen, som havde yderligere tre hundrededele sekund ned til Leo Robinson.

Fra pole position stak Theodor Jensen af fra resten af feltet og brugte ikke meget tid på at se i sidespejlene. Det måtte Mikkel Gaarde Pedersen til gengæld, for hans andenplads var hele løbet igennem truet af Leo Robinson, som ivrigt forsøgte at komme forbi. Det lykkedes dog ikke, men underholdningsværdien var høj.

Løbet blev efter få omgange afbrudt af en safety car-periode, da Niels Ejnar Rytter i et forsøg på at undvige Michella Rasmussens bil endte i autoværnet.

Efter genstarten stak Theodor Jensen igen af, mens der i flere omgange var en intens kamp om fjerdepladsen mellem Mathias Bjerre Jakobsen og Magnus Pedersen. Ingen af dem endte dog med at få den – det gjorde Mads Hoe til gengæld, for han udnyttede de to forankørendes kamp til at gå forbi dem.

Lørdag eftermiddag tog formelkørerne hul på andet heat, og igen var det Theodor i den lilla bil, som imponerede. Fra ottende startplacering skød han frem og var allerede på fjerdepladsen efter første sving. Herfra fortsatte han avancementet, overtog førstepladsen og kørte et forspring på hele 14 sekunder ud inden det ternede flag blev hængt ud ved målstregen.

Bag ham havde Oscar Wurz til gengæld fået en god start fra andenpladsen og førte de første par omgange af løbet, hvorefter han måtte lade de mere erfarne kørere komme forbi og fortsætte jagten. Til gengæld havde teamkammeraten fra STEP Motorsport, Leo Robinson, kørt sig frem fra femte startplacering og indtog andenpladsen foran Mathias Bjerre Jakobsen.

Magnus Pedersen havde ikke heldet med sig i andet heat. Her indkasserede han en punktering på højre forhjul efter lidt for tæt kørsel med Mathias Bjerre Jakobsen og Lærke Rønn Sørensen, og selvom der hurtigt blev monteret et nyt hjul på bilen, måtte djurslændingen se sig henvist til sidstepladsen af de gennemførende biler.

Finaleheatet bød igen på masser af action i hele feltet. De to mesterskabskonkurrenter, Mikkel Gaarde Pedersen og Magnus Pedersen, havde en tæt kamp om tredjepladsen bag Theodor Jensen og Leo Robinson, mens Lærke Rønn Sørensen længere nede i feltet viste stor angrebslyst og kunne gå forbi både Frederik Stenå og Oliver Kratsch på sin vej mod niendepladsen.

Der er nu blot en enkelt løbsweekend tilbage af mesterskabet, og det begynder at se ud til, at titlen som Danmarksmester skal gå til en sønderjysk kører. Intet er dog sikkert, for Magnus Pedersen har stadig chancen, og mon ikke han vil gøre hvad han kan, for at det lykkes.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email