Titelkampen fortsætter når mørket bryder frem

Kørerne i Formel 4-klassen får en ny udfordring i weekendens næstsidste afdeling af mesterskabet på Padborg Park: Lørdagens finaleheat køres lige inden mørkets frembrud.

Og udfordringer er heldigvis noget af det, talenterne i dansk banesport sætter størst pris på. Størstedelen af kørerne har til denne sæson taget skiftet fra gokart til formelbiler, så der har været masser af ting at vænne sig til.

Padborg Park er til gengæld velkendt territorie, for udover at være den foretrukne bane til træning og testdage, var det også her, Formel 4-feltet startede sæsonen i foråret. Dengang var Sebastian Gravlund overlegen og snuppede tre heatsejre, men siden har flere andre kørere lagt billet ind på heatsejre.

I spidsen af mesterskabet har netop Gravlund lukket lidt af hullet op til Julius Dinesen, som har været forreste mand siden Sturup Raceway. Mika Abrahams følger også godt med, men det er med stor sandsynlighed mellem de to københavnske kørere at mesterskabet skal afgøres.

Theodor Jensen har forud for Night Race fået sin debut i det spanske Formel 4-mesterskab, så det bliver interessant om han hurtigt kan omstille sig fra den nye generations Formel 4-bil tilbage til den danske Mygale-racer.

En anden kører, som er begyndt for alvor at melde sig ind i mesterskabet, er Magnus Falk Pedersen. Den djurslandske teenager har kørt stabile resultater hele sæsonen og kunne måske have taget sin første heatsejr på Ring Djursland, hvis ikke en punktering havde sendt ham af banen. Med den rette kombination af held og hastighed kan Magnus tage et godt resultat med hjem fra det sønderjyske.

Night Race markerer også afslutningen på en æra i familieteamet Henriksen Racing, hvor teamejer, førstekører og far – Peter Henriksen – kører sit sidste løb i Formel 4 og lader Michella Rasmussen om at repræsentere teamet i formelsporten fremadrettet.

Som altid køres Night Race fredag og lørdag. Lørdagens festfyldte program starter klokken 12 og slutter klokken 22, hvorefter der er afterparty flere steder i ryttergården.

Løbene i Formel 4 streames på youtube.com/supergtdanmark.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email