To hjemmebanesejre til Mikkel Gaarde Pedersen i sæsonpremieren

Der blev målt og vejet, kæmpet og taget chancer, da Formel 4-sæsonen 2023 blev sparket i gang på Padborg Park i weekenden.

Når en flok talentfulde unge racerkørere bliver sluppet fri på asfalten første gang efter en lang vinterpause, må man forvente at der bliver fart på – og måske lidt intense øjeblikke.

I årets første løbsweekend var det Theodor Jensen, som, måske ikke helt uventet, snuppede pole position til første heat. Siden afslutningen på hans første sæson har han knoklet for at forberede sig til sæsonstart, og tempoet var ikke at tage fejl af. Næsthurtigst var køreren med hjemmebanefordel, Mikkel Gaarde Pedersen, mens Victor Nielsen tog tredjepladsen. Sidstnævnte blev dog rykket én placering frem, da Mikkel Gaarde Pedersen fik fire strafplaceringer for at være udeblevet fra førermøde lørdag morgen.

At Theodor Jensen har øvet sig i vinterens løb beviste han i første heat, hvor køreren fra Team FormulaSport uden at blinke tog starten og førte fra start til mål. Dog ikke mere overbevisende, end at hans nye teamkammerat, Mathias Bjerre Jakobsen, fulgte lige i hælene på ham over målstregen, efterfulgt af Mikkel Gaarde Pedersen.

Som altid vendes gridden, så de otte bedste kørere fra første heat starter i omvendt rækkefølge i det næste heat. Det betød, at Oliver Kratsch og Frederik Stenå delte forreste række i søndagens første heat, mens konkurrenterne gjorde klar til angreb bagfra.

Her fik Frederik Stenå en ellers god start, men nedbremsningen til første sving gik ikke som planlagt, og sjællænderen endte i sandet uden for banen. Undervejs nåede Mads Hoe takket være en hurtig reaktion at blive taget med af det tværsgående missil.

Til gengæld kom Magnus Pedersen i front, men det varede kun i fem minutter, inden Victor T. Nielsen fra STEP Motorsport i en skarp manøvre gik forbi for enden af langsiden. Han fik kørt et flot forspring ud, men da først Mikkel Gaarde Pedersen fik kæmpet sig forbi Magnus Pedersen, blev hullet lukket og sønderjyden snuppede førstepladsen med få omgange tilbage.

Mille Hoe måtte forud for weekendens sæsonstart tage en hård beslutning. Motoren til hendes Formel 5-racer nåede ikke at blive klar i tide, og hun fik derfor tilbudt at stille til start i Mads Riis’ Formel 4-bil fra i fjor. Lidt modvilligt tog hun imod, og efter nogle omganges tilvænning begyndte der at komme godt med fart på. Hun sluttede på sjettepladsen bag Theodor Jensen i andet heat.

Den falske Mads Riis – Mille Hoe – fandt sig hurtigt rigtig godt til rette i Formel 4-raceren.

I finaleheatet var det Mikkel Gaarde Pedersen, som startede i forreste række foran Theodor Jensen og Mathias Bjerre Jakobsen. Som forventet fik han en god start og trak fra feltet, mens der kun gik få omgange før de to bagvedkørende teamkammerater blev uenige om hvem der skulle være forrest. Det kulminerede på femte omgang, hvor Mathias Bjerre Jakobsen forsøgte en overhaling på Theodor Jensen med dét resultat, at begge endte i sandet udenfor banen.

Episoden fremkaldte en længere Safety Car-periode, og løbet blev først givet frit med en enkelt omgang tilbage. Her kom sønderjyden atter skarpt afsted, så Magnus Pedersen og Mads Hoe måtte opgive at følge ham.

Efter at have fjernet et par skovlfulde sand fra Formel 4-raceren var Frederik Stenå klar igen til finaleheatet. Han kørte sig fra niende- til femtepladsen, men en utroligt velkørende Mille Hoe smuttede forbi med et par omgange tilbage af løbet.

Om to uger er Formel 4-feltet tilbage på asfalten til én af årets to svenske afdelinger af mesterskabet, hvor banen deles med den svenske Formula Nordic-serie. Lokationen er intet mindre end Anderstorp, hvor bilerne kommer til at nå deres topfart på den enorme langside, og hvor historiens vingesus kommer til at gøre sit til at skabe stemningen.

 

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email