Vicemesteren får tag over hovedet

Der er masser af fremtidsmuligheder i at udvikle sit talent i Renault Formel 4 Danmark. Det er der efterhånden mange eksempler på.

Casper Pilgaard viste fornem kørsel i 2018 sæsonen. Nu hedder det DTC – Foto: Dan Knudsen Formel 4 Danmark

Det seneste står vicemesteren fra denne sæson, Casper Pilgaard for. Efter et brag af en sæson, hvor kun uheld i starten af sæsonen holdt ham fra, at kunne presse mesteren Casper T. Hansen til det sidste, har han nu valgt at få tag over hjelmen.

Muligheden bød sig efter en vellykket test i en DTC racer, på Jyllandsringen. På den officielle testdag var der besøg af repræsentanter fra alle de store teams i Danmark, og det benyttede Casper sig af.

Der var en stor tilfredshed med hans kørsel på dagen, hvor både John Nielsen fra Team Flexlease Strøjer Tegl, og Lars Mogensen fra LM Racing var ude med ros til den unge østjyde. John Nielsen har tidligere udtalt sig til Renault Formel 4 Danmark, at han anbefaler unge kørere at starte deres banesportskarriere i formelsporten.

-“Det er i formelsporten at de unge kørere lærer at have den fornødne respekt for hinanden. Det giver dygtige chauffører og mindre skader”. Sådan sagde John Nielsen tidligere på året.

Casper Pilgaard efter en succesfuld tur på Rudskogen Motorsenter – Foto: Dan Knudsen Formel 4 Danmark

Respekten den viste Casper at han besidder, tillige med dygtige evner som chauffør. En fantastisk sidste halvdel af sæson 2018 vil blive husket for de endeløse dueller der udspillede sig mellem Casper T. Hansen og Casper Pilgaard. De viste begge stor respekt for deres modstander, hvilket betød at Casper Pilgaards udgifter til skader var meget lille. Casper T. Hansen husker tydeligt billedet af den røde racer i bakspejlet, og han fik også set bagenden af den flere gange.

Muligheden for at prøve kræfter med kongeklassen i dansk banesport, bød sig, da promotor Peter Elgaard kontaktede Casper og inviterede til et møde. Her fik Team Pilgaard Motorsport fremlagt mulighederne for at køre med i den nye udgave af DTC.

I sæson 2019 kommer DTC i en nu version, med tre mesterskaber under samme hat. Det overordnede mesterskab, U-23- og Rookiemesterskab. Samtidig udbyder man muligheden for at tilmelde sig under FDM Talentteam.

Casper afventer nu sin forsinkede julegave – den nye bil. Det er dog ikke en spritny bil, men den har kun kørt en enkelt sæson i 2017, hvor det var selveste Michelle Gatting der sad bag roret. Når bilen lander på værkstedet i Ryomgaard kan Casper og teamet for alvor komme igang med at gøre klar til en spændende sæson.

Forventningerne er realistiske, præcis som vi kender Pilgaard-familien.
-“Jeg tænker vi skal gå efter at blive bedste rookie, og så må vi se hvor vi kan ende i de to andre mesterskaber. Det er en helt anderledes bil at køre, så der er meget der skal læres”. lyder det fra Casper Pilgaard.

Øverst på skamlen, det er der hvor Casper Pilgaard føler sig bedst tilrette. Foto: Dan Knudsen, Formel 4 Danmark

Om vi vil få ham at se i Formel 4 raceren i 2019 er endnu uvist. Han afviser på ingen måde deltagelse i et enkelt eller to løb. Teamet ønsker at leje bilen ud til interesserede, så hvis du står og mangler en Formel 4 racer, der kan følge med de hurtigste, så står der en i det østjyske.

Renault Formel 4 Danmark ønsker Casper Pilgaard alt mulig held og lykke med de nye udfordringer.

Del nyheden
Facebook
Twitter
Email